Truppen komplett
Publicerad: 2016-07-21

Backen Matt Donovan är klar för Frölunda Indians.

Frölunda Indians letar efter ytterligare en back berättade sportchef Fredrik Sjöström för en dryg vecka sedan, men inte längre.

VM-meriterade amerikanske backen Matt Donovan har skrivit på för en säsong.

- Matt är allround. Han är pucksäker, bra på skridskorna och har fysiken, säger Fredrik Sjöström och utvecklar:

- Han har varit uppe i NHL och visat att han håller på den nivån och är den sista pusselbiten i vårt lagbygge inför säsongsstarten. Det är skönt att ha det klart och att veta vilka spelare vi har att jobba med.

Matt Donovan kommer närmast från Rochester Americans, men har spelat 64 NHL-matcher för New York Islanders och gjort flera säsonger i Bridgeport Sound Tigers (AHL).

- Jag känner Johan Sundström från Bridgeport och har bara hört bra saker om Frölunda och Göteborg från honom, säger Donovon som inte tvekade särskilt länge när han fick en förfrågan:

- Jag vet att Frölunda är ett bra lag med bra coacher. Jag vill tillbaka till NHL och tror att det här steget är rätt väg.

Lite trivia: Matt Donovan kommer från Edmond, Oklahama, och är den mellanamerikanska statens ende NHL-spelare genom tiderna.

- Oklahoma har inte fostrat särskilt många hockeyspelare, förklarar han.

Matt Donovan ansluter till Frölunda Indians den 1 augusti.

 

Matt Donovan

Ålder: 26 år.

Längd: 185 cm.

Vikt: 93 kg.

Skjuter: Vänster.

Kommer från: Rochester Americans.

Klubbar: Cedar Rapids Roughriders (2007-2009), University of Denver (2009-2011), Bridgeport Sound Tigers (2010-2014), New York Islanders (2011-2012, 2013-2014), Rochester Americans (2015-2016).

Peter Pettersson Kymmer