Publicerad: 2021-10-21
SHL
Frölunda vann borta mot Växjö med 3-2 efter förlängning.

Två tungviktare gick in i ringen under torsdagskvällen och skuggboxades inte särskilt länge mot varandra.
Matchinledningen var böljande och yvig med chanser åt båda håll utan att något lag fick utdelning.
Efterhand tog Frölunda över initiativet med stor puckkontroll och långa anfall, men nät hittade bortalaget inte.
Istället ett numerärt överläge för Växjö som Frölunda hanterade bra länge, men inte hela vägen – en fri Martin Lundberg hittade hålet mellan Matt Tomkins ben efter ett räknefel av specialteamet i egen zon.
Målet förändrade inte matchbilden. Frölunda trummade på och utjämnade sent – Ryan Lasch mellan Adam Åhmans ben, frispelad av Michael Spacek, unge Simon Edvinsson stod för förspelet.
”Det var skönt att vi fick in 1-1”, menar Christian Folin i Cmore.

Frölunda inledde den andra perioden med en man mindre på isen. Och Växjö nätade igen, Glenn Gustafsson.
Hemmalagets glädje blev dock kortvarig. Åtta sekunder efter 2-1-målet fick Frölunda ett numerärt överläge – 2-2 Joel Lundqvist från kontoret, assist Ryan Lasch så klart.
Resterande 17 minuter blev en tajt och defensivt orienterad tillställning. Växjö tungt och tätt i egen zon och Frölunda fick inte samma träffa i press-spelet som i första.
”Det var hafs och slafs från båda lagen, vi måste bli bättre, framförallt passningsspelet”, säger Joel Lundqvist.

Sista akten vägde tidigt över till bortalaget, men ändrade karaktär efter en Joel Lundqvist-utvisning knappt mitt i den.
I och för sig inget mål, men Växjö tog över taktpinnen och fick ytterligare ett numerärt överläge med sex minuter kvar. Frölunda redde ut det också och slutet av matchen en riktig rysare med chanser åt bägge hållen, men inga mål – Matt Tomkins var en stor anledning till det.
Redan efter tolv sekunder av förlängningen drog Växjö på sig en tvåa – för många spelare på isen - och Frölunda behövde 51 sekunder för att avgöra. Ryan Lasch, vem annars, hittade Elmer Söderblom på bortre stolpen som bestämt skyfflade in 2-3-pucken bakom Adam Åhman.
”En tajt match mot ett bra lag. Växjö är grymma så det här var en skön seger”, sammanfattar matchvinnaren.

På lördag möter Malmö borta och på torsdag är det match i Scandinavium igen, mot Djurgården (19.00).
Biljetter till Djurgårdsmatchen går att köpa via den här länken.