Förlust i slutminuten
Publicerad: 2022-01-20
SHL
Frölunda HC kvitterade sent, men släppte förlustpucken ännu senare mot Linköping HC.

Frölunda HC hade det stundtals kämpigt i bortamatchen mot Linköping HC och sattes ett par gånger i tuffa situationer i egen zon när hemmalaget skapade tryck och hittade chanser. Niklas Rubin startade mellan stolparna i Frölundas målbur för första gången på nästan en och en halv månad (sist han startade var den 9 december borta mot Leksands IF) och gjorde det näst intill oklanderligt, men knappt sju minuter in i den andra perioden skulle han överlistas av de blåklädda.
Jonas Junland hittade från sin backplats Georg Weigelt, vid bortre stolpen, som rakade in pucken och satte Linköping i en 1-0-ledning efter en, från hemmalaget, stark periodstart där ledningsmålet kom helt logiskt.

Spelmässigt kom Frölunda upp i slutskedet av mittenakten, började hota offensivt och fick lite energi med sig in i den tredje perioden där man tog ett större övertag i jakten på kvittering. Med drygt två och en halv minut kvar plockade man ut Niklas Rubin för en extra utespelare och forceringen skulle bära frukt.
När två minuter återstod kunde Elmer Söderblom styra in ett skott ifrån Ryan Lasch och spräcka nollan bakom Marcus Högberg med 1-1-kvitteringen och såg ut att säkra en poäng. Men när 39 sekunder återstod av matchen knackade Ben Maxwell in en retur och ordnade segern till Linköping, som plockade alla tre poäng efter den sena 2-1-pucken.

Kommande matcher

Lördag 2022.01.22, kl 15:15 | IK Oskarshamn borta,
Tisdag 2022.01.25, kl 19:00 | Leksands IF hemma,
Lördag 2022.01.29, kl 15:15 | Färjestad BK hemma.

Linköpings HC - Frölunda HC 2-1 (0-0, 1-0, 1-1) Skott: 30-29 (9-10, 10-9, 11-10)
PIM: 4-4 (2-2, 0-2, 2-0)