Avslutade helgen med tre pinnar
Publicerad: 2022-12-04
FHC DAM
Efter en helg med dubbla bortamatcher tar nu Frölunda med sig sex poäng hem till Göteborg. Under fredagen blev det en storvinst mot Karlskrona och under söndagen blev det ännu ett målkalas mot Linköping när man vann med 10-0.

I den 14:e omgången av Damettan södra begav sig Frölunda till Linköping i jakten på nya poäng. Fredagens överkörning mot tabelljumbon följdes upp av ännu en storvinst under söndagen.

– Vi spelade vårt spel genom hela matchen. Även om målproduktionen tog slut i tredje perioden höll vi vårt spel rätt igenom, från första nedsläpp till sista minuten, säger Marcus Anselm, assisterande tränare i Frölunda.

Perioden såg dock till en början ut att bli jämn. Trots att Frölunda tidigt fått två superchanser genom ett backhandskott från Sarah-Ève Coutu-Godbout och en stolpträff från Emilia Bergeby Hallbeck dröjde första målet. Frölunda hade det största puckinnehavet, men Linköping gjorde allt för att störa puckföraren i Frölunda. Desto svårare hade hemmalaget med anfallspelet, trots att man då och då vann puckar både defensiv zon och mittzonen hade de blåklädda svårt att förvalta den. Under första perioden fick Linköping endast iväg ett skott på mål. Samma problem hade inte Frölunda. På sina 29 skott i första perioden satt sex av dem i nät. Ledningsmålet kom efter ett fint klapp-klapp-spel av Michelle Karvinen, Andrea Dalen och Hanna Olsson efter drygt fem spelade minuter.

– Linköping var skridskostarka och spelade fysiskt, men vi spelade smart med pucken och snabbt mellan varandra vilket gjorde att vi hade mycket puckinnehav. De försökte vara starka vid eget mål och offra sig, men vårt snabba passningspel lyckades lösa det, säger Marcus Anselm.

2-0 kom från Andrea Dalen när klockan stod på 13:27 och därefter började Frölunda ta över mer och mer. Inför andra perioden stod det 6-0, detta efter ytterligare två mål från Dalen samt två mål från Michelle Karvinen.

Spelet från slutet av första akten tog laget även med sig till period nummer två. Redan efter 50 sekunder klev Jennifer Carlsson fram och gjorde Frölundas sjunde mål i matchen. Det var efter en tekning i Linköpins zon som Linnéa Petterson Dove prövade på ett skott, pucken tog på benskyddet på Linköpingsmålvakten och hamnade hos Sarah-Ève Coutu-Godbout. Frölundaforwarden tog med sig pucken bakom förlängd mållinje, åkte bakom målet och serverade en superpassning till Jennifer Carlsson som pricksköt 7-0 till bortalaget. En snygg framspelning stod även Emila Bergeby Hallbeck för vid 8-0. Det började med att Tilde Utbult vann en närkamp vid sargen skickade vidare pucken till Bergeby Hallbeck för att sedan få tillbaka pucken och skicka in den bakom Linköpings burväktare. Precis som i första perioden utspelade sig majoriteten av mittenakten i Linköpings zon.

– Vi spenderade mycket tid i anfallszon och tog puckarna mot mål. Vi försökte spela så rakt som möjligt hela tiden, säger Marcus Anselm.

Trots det stora underläget så var det ett piggt Linköping som kom ut i den sista perioden. Hemmalaget jobbade hårt för att Frölunda inte skulle ha kontroll över pucken. Fastän bortalaget hade gott om chanser hade Frölunda också betydligt svårare att få hål på Linköping under matchens sista 20 minuter. Perioden blev mållös och slutresultatet blev 10-0.

– Överlag är vi nöjda, vi behöll intensiteten i 60 minuter tävlade i varje byte. Sedan finns det alltid smådetaljer, men de gnuggar vi på under träningarna. Nu ser vi fram emot veckans utmaningar, säger Marcus Anselm.

Matchfakta

Linköping HC- Frölunda HC 0-10 (0-6, 0-4, 0-0)
Skott: 11-80 (1-29, 5-28, 23-5)
PIM: 0-0 (0-0, 0-0, 0-0)
Åskådare: 42

0-1 (04:59) | Hanna Olsson (Andrea Dalen, Michelle Karvinen)
0-2 (13:27) | Andrea Dalen (Hanna Olsson, Ebba Strandberg)
0-3 (15:40) | Andrea Dalen (Hanna Olsson)
0-4 (15:48) | Michelle Karvinen (Hanna Olsson, Andrea Dalen)
0-5 (19:11) | Michelle Karvinen (Andrea Dalen, Hanna Olsson)
0-6 (19:55) | Andrea Dalen (Michelle Karvinen, Emilia Bergeby Hallbeck)
0-7 (20:50) | Jennifer Carlsson (Linnéa Pettersson Dove, Sarah-Ève Coutu-Godbout)
0-8 (24:31) | Tilde Utbult (Emilia Bergeby Hallbeck, Karin Svedberg)
0-9 (26:55) | Sarah-Ève Coutu-Godbout (Linnéa Pettersson Dove)
0-10 (28:18) | Andrea Dalen (Hanna Olsson, Annelie Zander)