Stark försäsong fortsätter
Publicerad: 2022-09-11
FHC Dam
Frölundaborg fylldes sakta men säkert på under söndagen och den andra träningsmatchen på lika många dagar mellan Frölunda och Färjestad drog igång 16.00. Det blev ännu en seger för damerna under denna helg med resultat 5-2.

– Så skönt att äntligen få spela i borgen, på hemmaplan, säger Erika Holst.

Frölundaborg bjöd på en jämn första period och en stöttande publik. Det hettade till när ett power play för Frölundas damer kom i tolfte minuten. Det numerära överläget gav dessvärre ingen utdelning. Men med mindre än två minuter kvar av period ett spräckte Michelle Karvinen målnollan och gav hemmalaget ledningen.

Period två inleddes med en kvittering från bortalaget Färjestad. Kort därpå tog hemmalaget tillbaka ledningen via målskytt Hanna Olsson med 2-1. Frölunda höjde tempot i ishallen och i den 27 matchminuten la Emilia Hallbeck pucken i mål, 3-1. Trots tre boxplay under andra perioden avslutades den i ledning för hemmalaget.

– Vi spelar bra, ibland kan det önskas att gå mer direkt på mål, men vi försöker fortfarande hitta kemin mellan tjejerna, säger Erika

Men tilläger även att hon tycker att vägen dit ser god ut i nuläget.

40 minuter passerade och vi ger oss in i den tredje och sista perioden. Damerna fortsatte att pressa och 10 minuter kunde Jennifer Carlsson sätta pucken rakt i mål. Frölundas hemmapublik jublade till en ledning 4-1. Den sista minuten av matchen bjöd på hög puls och snabba passningar, när klockan slog 59.21 la Hanna Olsson in sin andra puck i nät för dagens match. Endast nio sekunder senare får Färjestad in sitt andra mål. När slutsignalen ljöd ställde sig publiken upp och firade sin första hemmamatch med seger 5-2.

– Alltid kul med vinst! Avslutar Erika med efter dagens match.

FAKTA

Första perioden:

1-0 Michelle Karvinen

Andra perioden:

1-1 Matilda Eriksson (FBK) 2-1 Hannah Olsson ( Emilia B.Hallbeck) 3-1 Emilia B. Hallbeck ( Michelle Karvinen)