Slutspelsklara - efter tvåsiffrigt
Publicerad: 2022-10-04
CHL
Frölunda HC besegrade franska Grenobles med hela 10-2 i CHL och blev slutspelsklara - med en match kvar att spela.

I den näst sista gruppspelsmatchen av Champions Hockey League 2022/23 säkrade Frölunda HC plats i sitt åttonde raka CHL-slutspel. Brûleurs de Loups från franska Grenoble stod för motståndet och fransmännen skulle inte ha mycket att sätta emot denna afton.
Filip Johansson inledde målskyttet drygt fyra minuter in med ett lågt slagskott och knappt tre minuter senare rakade Ryan Lasch in pucken i snudd på öppet mål – fint framspelad av Patrik Carlsson och Mats Rosseli Olsen.

Patrik Carlsson inledde stekhett, för efter att ha assisterat till de inledande två målen skulle han även vara sist på bladet innan Jere Innala rakade in 3-0-pucken knappa kvarten in i tillställningen. När Jacob Nilsson, bara 17 sekunder senare, gjorde 4-0 gjordes det ganska tydligt hur matchen skulle sluta.

Efter en 5-0-ledning i första paus och 7-0 knappt två minuter in i mittakten så var det förhållandevis blygsamma 7-1 efter mittakten och en lång väntan på slutsignal innan det i matchens slutskede rasslade till lite mer i målprotokollet.
Frölunda besegrade till sist Grenoble med 10-2 efter att Patrik Carlsson stängt matchen med sitt första mål i CHL för säsongen.

Resultatet innebär att Frölunda är klara för slutspel med en match kvar att spela. Den matchen spelas också mot Grenoble, men hemma i Frölundaborg nästa vecka (tisdag 11 oktober). Nedsläpp sker kl 19:05 och biljetter hittar ni här.

Kommande herrmatcher

SHL | 2022.10.06, 19:00 | Växjö Lakers - Frölunda HC,
SHL | 2022.10.08, 15:15 | Frölunda HC - Luleå Hockey (Biljetter),
CHL | 2022.10.11, kl 19:5 | Frölunda HC – Grenoble (Biljetter).

Stötta damerna i premiären

På söndag, den 9:e oktober, inleder vårt nystartade damlag säsongen i NDHL. Den historiska premiären äger rum i Frölundaborg och pucken släpps kl 16:00. Biljetter köper du via den här länken.

Grenoble - Frölunda HC 2-10 (0-5, 1-2, 1-3) Skott: 27-35 (3-13, 12-10, 12-12)
PIM: 8-20 (4-4, 4-4, 0-2)

0-1 (04:27) | Filip Johansson (Patrik Carlssson, Jere Innala)
0-2 (07:13) | Ryan Lasch (Patrik Carlsson, Mats Rosseli Olsen)
0-3 (13:36) | Jere Innala (Patrik Carlsson, Ryan Lasch)
0-4 (13:53) | Jacob Nilsson (Pontus Johansson, Anthony Greco)
0-5 (18:51) | Radan Lenc (Anthony Greco, Jacob Nilsson) PP1

0-6 (20:51) | Jere Innala (Filip Johansson, Anders Grönlund)
0-7 (21:40) | Filip Hasa (Mats Rosseli Olsen, Nicklas Lasu)
1-7 (38:42) | Nicolas Deschamps (Kyle Hardy)