Lördag Lör 4 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec

"Kommer krävas en toppeninsats"

11 oktober 2021 15:17
CHL

Sista hållplatsen i Frölundas slutspelsjakt - HIFK hemma.


På tisdagskvällen kl 18:05 släpps pucken i Frölundaborg för sista gruppspelsmatchen i Champions Hockey League. Tre lag slåss om två slutspelsplatser och Frölunda HC gästas av IFK Helsingfors - en kamp som, enligt assisterande tränare Kristofer Näslund, givetvis behandlas som en match av slutspelskaraktär.
– Vi möter ett väldigt, väldigt bra lag som vi har den största respekt för. När vi möttes förra veckan var det väl lite av en 50/50-match. Vi startade ganska bra men tappade tålamodet lite när de gjorde 1-0, säger Kristofer.

Helsingfors har, tillsammans med österrikiska KAC Klagenfurt, släppt in minst antal mål hittills i årets upplaga av CHL – sju stycken. En defensivt svår nöt att knäcka.
– Det gäller att vrida upp farten och vara väldigt noggranna vad vi gör med pucken. HIFK är ett välcoachat lag som är defensivt skickliga och bra på att förvalta motståndarnas missar, så vi måste hålla kvar vårt spel hela matchen och inte låta dem ta över.

Formkurvor åt olika håll

Inför den avslutande omgången kommer Helsingfors till spel med tre raka förluster och blott en seger på de sex senaste matcherna. På andra sidan plan står ett desto tryggare och hetare Frölunda, med sex raka segrar i bagaget, däribland vinsten i just Helsingfors förra veckan. I endast en av segrarna har man gjort färre än tre mål efter ordinarie matchtid (OT-seger med 3-2 borta mot IK Oskarshamn).

– Som lag börjar vi verkligen kugga ihop och vi ser fler och fler minuter av det vi vill se i vår hockey. Bra trend i laget och många spelare som blir bättre och som spelar riktigt bra, sade Kristofer.

Vad gäller då för att Frölunda ska avancera till slutspel?
En poäng för Frölunda innebär att slutspelsplatsen är klar. Men Frölunda kan faktiskt också gå vidare även om vid förlust, men det kräver i sådana fall följande scenarier:
A) BK Mladá Boleslav vinner mot ZSC Lions Zürich efter full tid, då är vi vidare oavsett resultat mot HIFK.

B) Förutsatt att Zürich besegrar Boleslav kan vi förlora med 1-0, 2-1 eller 3-2 och ändå gå vidare. Förlorar vi med uddamålet med 4-3 eller mer (5-4, 6-5 etc) eller med mer än ett mål så är vi utslagna.
Teori B har dock ett undantag och håller inte om Zürich - Boleslav går till förlängning där Boleslav vinner efter OT/SO, då måste Frölunda ta poäng för att gå vidare till slutspel.

Noterbart är att matchen mellan Zürich och Boleslav startar först 19:45.

– Vi ser fram emot matchen i morgon, det lär bli en stenhård match med mycket kamp, fart och ös. Alltid roliga matcher mot finska lag och det kommer krävas en toppinsats av oss, avslutade Kristofer.

Matchen startar kl 18:05 och biljetter köper du via den här länken.
Om du inte kan vara på plats går slutspelsjakten att följa i SVT24, svtplay.se samt i våra sociala medier.

Starta CHL-kvällen i Frölundaborgs restaurang

Restaurangen i Frölundaborg öppnar kl 16:00 på tisdag för att du ska kunna ladda upp inför matchen på bästa sätt. Det kommer serveras en buffé med kamben, kycklingvingar, klyftpotatis, quesadillas, lökringar och dippsåser för 129 kr/person.

Vi ses där!