Next up: Grenoble
Publicerad: 2022-10-04
FHC HERR
Två matcher kvar i CHL-gruppspelet, Frölunda startar på bortaplan i Frankrike.

Efter sex omgångar i SHL har det återigen blivit dags för Champions Hockey League. Frölunda åkte söderut under måndagen för det första av två möten med Franska Grenoble. Laget anlände till hotellet sent måndagkväll och startar matchdagen (tisdag) med ett lättare ispass i matcharenan Palais des Sport.
– Ikväll möter vi ett erfaret lag med många skickliga spelare som har rutin från toppligor, säger Frölundas defensiva coach Kristofer Näslund.

Vad innebär det för er?
– Det allra viktigaste är att vi måste driva upp tempot och utnyttja att dom inte är vana vid den farten. Om vi ger mycket tid så kan dom utnyttja det så vi måste vara noggranna med var vi spelar pucken, fortsätter han.

Senaste matchen i CHL slutade med förlust mot Mountfield hemma i Frölundaborg men tack vare de tre vinsterna leder Frölunda gruppen inför tisdagens match. En vinst ikväll innebär alltså att laget är klart för åttondelsfinal i CHL.
– Vi går för vinst såklart och det skulle vara jättebra att säkra avancemang redan ikväll.

På de fyra spelade matcherna i CHL har laget levererat 17 mål framåt och släppt in 10. Målvakterna: Lasse Johansson står på 89,8% (tre matcher) och Frederik Dichow på 92,3% (en match). Matchstart i Grenoble är 20.35 på SVT.

TRUPPEN:
Frölunda HC saknar Christian Folin som är hemma med en nackskada samt Linus Nässén och Andreas Borgman som båda gör rehab för axelskador.

Nästa tisdag (11/10) spelar Frölunda mot Grenoble hemma i Frölundaborg. Biljetter till matchen går att köpa via den här länken.

Ellen Ivarson