Frölunda föll
Publicerad: 2015-01-31

Det började bra och Frölunda tog ledningen med 2-0 i den andra perioden och hade bra kontroll på matchen. Men egna misstag gjorde att Brynäs kom tillbaka och kvitterade och i den tredje perioden gjorde hemmalaget både 3-2 och 4-2, när Frölunda hade plockat målvakten.

Brynäs och Frölunda bjöd på en första period i högt tempo men utan speciellt många målchanser. Brynäs hade de flesta lägena, bland annat en spelvändning efter slarv av en Frölundaspelare, men Linus Fernström spelade stabilt och höll rent.

Frölunda skapade inte speciellt mycket men Max Görtz hade ett jättebra läge i powerplay. Han spelade vägg med Andreas Johnson och skaffade sig ett mycket bra skottläge mitt i slottet men målvakten räddade.

Frölunda verkade nöjda med att hålla Brynäs utanför målprotokollet och såg till att hela tiden hänga med i tempot, och till den andra perioden svängde matchbilden.

Frölunda tog över spelet i den andra perioden och Brynäs hade svårare att hänga med. Hemmalaget drog på sig utvisningar och när Frölunda fick spela fem mot behövde laget bara 13 sekunder för att ta ledningen. Mathis Olimb och Andreas Johnson spelade brett bakom mål och Andreas fick pucken och spelade den rakt upp till Elias Fälth.

Elias klippte till direkt och pucken gick spikrakt upp i det bortre krysset. Frölunda fick fortsätta att spela powerplay i 3:35 men slarvade bort de första 95 sekunderna. Med två minuter kvar i powerplay skärpte Frölunda till sig och skapade spel och tryck i Brynäs zon.

Det blev inget mål i powerplay men några minuter senare gjorde Frölunda 2-0. Christoffer Persson sköt och en back blockerade skottet. Pucken damp ner vid fötterna på Andreas Johnson, som klippte till direkt med backhand och målvakten blev överrumplad och släppte in pucken mellan benen.

Frölunda hade mycket bra kontroll på matchen men slarvigt spel i egen zon bjöd Brynäs på en reducering. Hemmalaget fick ordentligt med energi samtidigt som Frölunda gick ner sig. Man fick en ganska billig utvisning emot sig och då kvitterade Brynäs. Direkt efter kvitteringen hade Mathis Olimb ett friläge, han fintade målvakten men lade pucken i utkanten av stolpen.

Det var inte Brynäs som jobbade sig in i den andra perioden, det var Frölunda som bjöd in dem. Vissa av de chanser Frölunda släpper i sina matcher beror på överkonstruktiva pass som inte hittar rätt adress men att tunnla motståndare i egen zon, två gånger i rad, det är bara nonchalant.

Trots det jämna resultatet var det ändå Frölunda som var klart bättre i den andra perioden och därför kändes det extra onödigt att man bjöd in motståndaren i matchen.

-Vi går bort oss lite grann vid deras mål men annars tycker jag att vi har spelat ganska bra. Men det ska bli ganska intressant att höra bedömningen av deras mål, när deras spelare står i målgården och hindrar målvakten, sade Roger Rönnberg till C More Hockey efter två perioder.

I den tredje perioden syntes det tydligt att det var ett lag som vill e lite mer än det andra laget. Brynäs pressade Frölunda hårt och skapade många chanser samtidigt som Linus Fernström spelade mycket bra och höll Frölunda kvar i matchen. Det var ovanligt att se ett Frölunda i en oavgjord match som mest säkrade hem och inte var spelförande.

Avgörandet kom dock efter 14:14, när Frölunda tog en utvisning för hög klubba och Brynäs fick fyra minuters powerplay. Frölunda spelade ett mycket bra boxplay men i ett flygande anfall gjorde Brynäs 3-2 med bara sekunder kvar av utvisningen.

Målet kom efter 18:03 och strax efter målet tog Frölunda ut Linus Fernström för att spela med sex utespelare. Det hjälpte Brynäs, som gjorde 4-2 och matchen var avgjord. Och när Roger Rönnberg summerade matchen, erkände han att hans lag mattades ju längre matchen led:

-Vi möter ett bra Brynäs som åker skridskor och pressar oss över hela banan. Jag tycker också att vi mattades ju längre matchen led. Fysiskt är det inga problem men mentalt påverkade det oss, vi gjorde enkla misstag och tappade puckar som vi inte brukar göra. Jag upplevde att vi hade svårt att behålla skärpan, speciellt när det gick lite grann emot oss. Men nu laddar vi om och tar nya tag, det är CHL-Final på tisdag.