Tisdag Tis 15 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Söndag Sön 20 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr

Viktor Stålberg klar en månad för Frölunda

11 oktober 2012 11:00

Frölunda HC och forwarden Viktor Stålberg, 26 har undertecknat ett korttidskontrakt som gäller en månad. Stålberg är spelklar och finns tillgänglig för spel från och med nästa match, Modo borta på lördag 13 oktober.


–När situationen i vår trupp är som den är med tunga och osäkra skador på flera av våra nyckelspelare, måste vi tillfälligt förstärka vår trupp och då känner vi att Viktor just nu är bästa alternativet, säger Frölundas klubbdirektör Anderz Larqvist.

Viktor Stålberg har rötterna i Lerum och har spelat både A-lagshockey och juniorhockey med Mölndal och med Frölundas J20, men aldrig med Frölundas A-lag.

Han valde den Nordamerikanska collegehockeyn i mitten av 2000-talet och har sedan dess spelat i Nordamerika. Han tillhör Chicago Blackhawks organisation, sedan säsongen 2010/2011. Dessförinnan spelade Stålberg med Toronto Maple Leafs under en säsong. Sammanlagt har Stålberg spelat 196 matcher i NHL (43+38=81). Vid senaste VM fanns Stålberg med i Tre Kronors trupp och spelade samtliga åtta svenska VM-matcher.

Kent Johansson, tränare Frölunda Indians:
-Med tanke på den osäkra skadesituation vi har just nu i truppen på Magnus Kahnberg, Dick Axelsson och även Mathis Olimb, har vi just nu inget alternativ, vi måste komplettera truppen med ytterligare en spelare.

–Viktor Stålberg är en powerforward med rötterna i Lerum. Han har ett väldigt rappt skott, vass skridskoåkning och utnyttjar sin storlek på ett mycket smart och effektivt sätt.

–Han har tränat i Campus hela försäsongen, dock inte med oss, och känner många i laget så han kommer lätt in i gruppen.

–Två träningar återstår förstås innan nästa match, men jag räknar med att Viktor spelar mot Modo på lördag.

#25 Viktor Stålberg:
-Jag vill inget hellre än att få börja spela nu. Har liksom tröttnat på att bara träna.

–Frölunda är ju mitt lag här hemma, så den här lösningen känns nästan bättre än perfekt.

–Laget har ju fått en lite ojämn start på säsongen så jag hoppas verkligen jag kan vara med och vända på den här skutan.

–Tröjnumret spelar mig ingen roll alls. 25 har jag på tröjan i Chicago och den var ledig här i Frölunda, så då kör vi med den.

–Hade förstås helst börjat spela hemma i Scandinavium men det blir väl svårt. Modo borta i Övik på lördag kväll, där jag aldrig spelat, blir en utmaning. Sen kommer väl HV71 till Scandinavium på måndag. Det blir en perfekt start.

Viktor Stålberg tränar med Frölundas A-lag redan i dag, ca kl 11 i Campus.