Borgman lämnar – efter säsongen
FHC herr2023-01-27
Andreas Borgman spelar inte i Frölunda HC nästa säsong.

Spekulationerna kring Andreas Borgmans vara eller inte vara i Frölunda HC är igång och med det läget väljer föreningen, i likhet med Henrik Tömmernes-fallet, att lyfta på locket.
”Uppgifterna i media stämmer. Andreas har en option i sitt kontrakt som han utnyttjar för spel i utlandet nästa säsong”, förklarar Frölundas sportchef Fredrik Sjöström och betonar:
”Det här har skötts på ett proffsigt och snyggt sätt från Andreas. Vi hade gärna haft honom kvar, men nu när det här är ute kände vi att det var lika bra att få det ur världen så att vi kan fokusera på resten av säsongen”.

27-årige backen Borgman kom till Frölunda från Nordamerika förra säsongen och är en viktig kugge i det lagbygge som siktar på en lång vår.
”Det här var inget enkelt val, jag trivs jättebra i Frölunda. Samtidigt har jag inte gjort någon hemlighet av att jag gärna spelar utomlands igen sedan jag kom hem från USA och när jag fick möjligheten tog jag den. Men, för mig är det fokus här och nu och på resten av säsongen med Frölunda”, säger Andreas Borgman.

Peter Kymmer