Karvinen förlänger
Publicerad: 2023-02-03
FHC dam
Världsstjärnan Michelle Karvinen har skrivit på ett nytt kontrakt med Frölunda HC, till våren 2025.

Nästa steg på damlagets väg mot SDHL är bara ett drygt dygn bort. Lördagsmatiné i Frölundaborg - Frölunda mot Färjestad, 16.00 – och ett trevligt besked redan före nedsläpp.
Landslagsmeriterade Michelle Karvinen (Finland) har förlängt sitt kontrakt med Frölunda i ytterligare två säsonger, till våren 2025.
”Väldigt roligt och viktigt. Michelle är en världsspelare som bidrar oerhört mycket på och av isen. Hennes hockeysug och motivation har väckts till liv i Frölunda och det visar väl att vi gör något bra här”, menar Frölundas sportchef Kim Martin.

Michelle Karvinen har på ett högst påtagligt sätt bidragit till Frölunda HC:s smärtfria resa genom NDHL (damettan södra). Med kedjekamraterna Hanna Olsson och Andrea Dalen vid sin sida har 32-åringen öst in poäng – 114 (62/52), vilket ger ett snitt på 5,7 efter 20 spelade matcher.
”Det är förmodligen all-time-high, men det lägger jag inte så stor vikt vid. Att jag gjort många poäng betyder ju att jag bidragit till lagets framgångar och det är det viktiga. Sen får man inte glömma att jag spelar med två fantastiska tjejer, Hanna (Olsson) och Andrea (Dalen)”, säger Michelle Karvien och kommenterar sitt nysajnade kontrakt så här:
”Det kändes rätt. Så bra som jag mår nu har jag inte gjort på många år. Jag känner att jag utvecklas och är inspirerad. Jag tror på den här satsningen och det är kul att vara en del av det här laget”.
Hur tycker du intresset för Frölundas historiska damlag har varit?
”Över förväntan, trots att matcherna hittills inte varit så tajta. Det märks att det är många som bryr sig i den här stan. Förhoppningsvis blir det fler nu när kvalet drar igång”.

I morgon, lördag, ställs Frölunda HC alltså mot Färjestad i första matchen på två veckor.
HockeyAllsvenskan södra heter serien. Fyra lag, dubbelmöten och de tre bästa går vidare till nästa kvalsteg, slutstation SDHL.
”Det skall bli kul. Nu börjar det gälla något på riktigt och det ser jag fram emot”, konstaterar Michelle Karvinen.

Peter Kymmer