Kanadensiska till damlaget
Publicerad: 2022-06-21
FHC dam
Frölunda HC förstärker damtruppen med Sarah-Ève Coutu-Godbout.

Forwarden Sarah-Ève Coutu-Godbout blir nästa spelare in i det damlag, som gör historisk seriepremiär för Frölunda i höst.
”Sarah-Eve har erfarenhet från SDHL, college och internationellt. Det är en skicklig spelare som kommer att passa bra in med vårt unga lag”, säger sportchef Kim Martin.

Den 25-åriga kanadensiskan med det långa namnet kommer närmast från SDHL och AIK, men är hockeyfostrad i Nordamerika och har bland annat fyra säsongers collegehockey i Quinnipiac i bagaget.
Sarah-Ève Coutu-Godbout är uppvuxen i Rouyn-Noranda i provinsen Quebec – litet, 40 000 invånare och känt för två saker: koppar och oproportionerligt många hockeyspelare på allra högsta nivå. Som Pierre Turgeron, Jacques Laperrière och Eric Desjardins, för att bara nämna några.
”I Frölunda får jag en möjlighet att vara med och bygga ett lag från grunden. Jag ser verkligen fram emot att få vara med under pionjärsäsongen och spela upp Frölunda i SDHL direkt”, säger Coutu-Godbout och berättar att hon i alla fall känner en spelare i sitt nya lag:
”Jag har spelat med Neatby (Stephanie) i Team Canada och mött henne på college och i SDHL. Hon är en suverän målvakt och person och jag är glad över att äntligen spela i samma lag som henne igen”.

Vad vet du om Göteborg och Frölunda?
”Inte särskilt mycket, men jag har förstått att det är en klubb med en bra organisation och många framgångar. Göteborg verkar vara en fantastisk stad som jag säkert kommer att trivas i. Jag ser fram emot att hjälpa klubben till ännu en titel”.

Sarah-Ève Coutu-Godbout har skrivit på för en säsong, till våren 2023, och kommer att spela i tröja nummer 21.

Sarah-Ève Coutu-Godbout
Ålder: 25 år.
Längd: 170 cm.
Position: forward.
Skjuter: vänster.
Moderklubb: AHM Rouyn-Noranda.
Klubbar: Cegep Limoilou Titans, Quinnipiac university, Toronto Six, AIK.

Peter Kymmer