Från Ohio till Göteborg
Publicerad: 2023-11-22
FHC DAM
Nyförvärsveckan fortsätter, unga Sofie Lundin har skrivit på för en och en halv säsong.

Två herrspelare måndag och tisdag, då är det väl på sin plats att presentera ett damförvärv också: Sofie Lundin.

”Sofie kommer att komma in med bra fart, energi och erfarenhet. Hon kommer från collegespel i Ohio och hon har även spelat med Damkronorna de senaste åren, i VM och OS. Vi får in en skicklig spelare som är ung och vill utvecklas”, säger sportchef Kim Martin Hasson.

Jonstorpsfostrade Lundin kom tidigt till Djurgården och gjorde SDHL-debut redan som tonåring 2016.

Efter drygt sex säsonger i huvudstaden drog hon västerut och har sedan hösten 2022 spelat för Ohio State University.

”Jag kommer att ta med mig inställningen till tävling de har där borta. Något jag tycker vi kan lära oss av i Sverige. Det är kamp och tävling i varje moment”, säger Sofie Lundin och förklarar varför det blev just Frölunda när hon valde att flytta hem:

”Jag har hört väldigt bra saker om Frölunda. De gör en väldigt seriös och proffsig satsning och har höga ambitioner, något jag vill vara en del av. Jag har följt lagets resa och är väldigt imponerad över hur långt de har kommit på kort tid. Känns som det är en bra blandning av gammalt och ungt. Och det finns en bra ledarstab runt laget”.

23-åriga Lundin är på plats i Frölundaborg i slutet av veckan. Hon kommer att spela i tröja nummer 97 och har skrivit på för en och en halv säsong, till våren 2025.

Sofie Lundin
Ålder: 23 år.
Längd: 164 cm.
Skjuter: vänster.
Nummer: 97.
Moderklubb: Jonstorps IF.
Klubbar: Djurgårdens IF, Ohio State University.
Kontrakt t.o.m. 2024/25.

Fotnot: Ella Thorbard (73), Holly Boney (76) och Jil Kündig (97) tillhör resten av säsongen Frölundas juniorlag, därav kan Lundin plocka nummer 97 för resten av säsongen.

Peter Kymmer
STOLTA HUVUDPARTNERS 23/24