Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Tisdag Tis 7 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 14 December Dec
Tisdag Tis 4 Januari Jan
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 10 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar

"Många minuter Frölundahockey"

17 augusti 2021 13:55
Försäsong

Assisterande tränare Kristofer Näslund förväntar sig att få se Frölunda HC:s identitet speglas på isen i Strömstad Hockey Classic.


Onsdag och torsdag denna vecka spelas Strömstad Hockey Classic, en försäsongsföreteelse som blivit precis som namnet antyder, en klassiker. För femte året i följd gör Frölunda HC upp med Färjestad BK och Leksands IF (dalalaget ersatte det norska landslaget efter turneringens första år) om pokalen som delas ut i Lionshov Ishall. Tre gånger har Frölunda tidigare stått som segrare i turneringen, samtliga efter att ha segrat båda matcherna.

Till matcherna i Bohuslän kommer Frölunda med två träningsmatcher i bagaget - en OT-förlust (4-3) mot Rögle BK och en 5-1-seger mot Växjö Lakers. – I den första matchen var vi väldigt rostiga, svårt att se vår identitet. Jag tycker att vi startade dåligt mot Växjö också, men vi är jättenöjda med andra och tredje perioden, kommenterade assisterande tränaren Kristofer Näslund och utvecklade synen på de två avslutande perioderna mot Växjö:
– Många minuter ’Frölundahockey’ där man kunde se vår identitet med hög press, kvicka offensiv och en tight defensiv. Det var kul att se!

Frölundas försäsong har på ett vis alldeles nyligen börjat, men redan om en dryg vecka är det dags för säsongens första tävlingsmatch då tjeckiska BK Mladá Boleslav står för motståndet i Champions Hockey League - två dagar senare följt av schweiziska ZSC Lions Zürich. På vägen från sommar och semester till tävlingsspel och säsongsredo anser Näslund att man ligger bra i fas med uppladdningsprocessen. Från djupare grundarbete med att forma spelets identitet och positionsspel är man i dagsläget i full gång med jobbet på detaljnivå vad gäller att tighta till försvarsspelet, hur agerandet emellan spelarna ska fungera fullt ut samt ett gediget fokus på spelet i special teams. När Frölunda kommer till spel i Strömstad hoppas Näslund att få se ett lag som i 120 minuter ser ut som Frölunda vill se ut och vara det lag man vill vara.

– Resultatmässigt återstår det att se var vi hamnar, men fokus ligger på ett hårt jobb där motståndarna inte får en lugn stund, där det inte finns någonstans för dem att undvika oss utan att vi ständigt är som en vagel i ögat på dem. Jag hoppas också få se att de små förändringarna i försvarsspelet vi gjort resulterar i att vi är tightare och inte släpper på oss lika stora lägen, avslutade Näslund.

Mats Rosseli Olsen är indisponibel på grund av förberedelser inför OS-kval med det norska landslaget. I övrigt är det ett Frölunda som åker till Strömstad med full trupp.

Spelschema, Strömstad Hockey Classic

Onsdag 18/8, kl 19:00, Frölunda HC - Leksands IF,
Torsdag 19/8, kl 19:00, Frölunda HC - Färjestad BK.
Matcherna sänds på SportExpressen Play.