Smart, spännande, pålitlig
Publicerad: 2023-04-26
FHC HERR
Unge backen Isac Heens har skrivit på för två säsonger med Frölunda HC.

Precis som Max Lindroth har backen Isac Heens haft en krokig resa till SHL och Frölunda HC. Inte en landskamp på ungdoms- och junior-nivå, inte ens TV-pucken, men A-lagshockey i Malungs IF redan som ung tonåring.

”Jag spelade min första seniorhockeymatch som 15-åring, så det har blivit en annan väg”, berättar 23-åringen som är annorlunda på andra sätt.

Parallellt med hockeyallsvenskt spel i Mora IK har han studerat företagsekonomi på högskolenivå.

”Jag har läst kurser på halvfart, distans, och det har funkat bra. Jag har sökt kurser till hösten också, men får se hur det blir, jag fattar det beslutet senare”.

Isac Heens har sin ålder till trots spelat över 200 matcher i Hockeyallsvenskan, för tre olika föreningar: Södertälje SK, AIK och Mora IK.

”Isac är en ung, spännande kille. En smart och pålitlig back med huvudet på skaft. Han kommer till oss från en stark säsong i Mora”, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Isac Heens har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två säsonger, till våren 2025, och kommer att spela i tröja 26.

”Frölunda är en bra klassisk klubb att komma till och det var inte mycket att fundera på när jag fick frågan”, menar den Malungs-fostrade backen.

Tankar inför flytten till Göteborg och Frölunda?

”Det blir en omställning. Jag har bara varit i Göteborg en gång och känner egentligen ingen i laget. Att Peter (Iversen) också flyttar ner är en trygghet”.

I samarbete med Besiktningsföretaget.

Isac Heens

Ålder: 23 år.

Längd: 182 cm.

Vikt: 80 kg.

Position: Back.

Skjuter: Vänster.

Nummer: 26.

Moderklubb: Vansbro AIK.

Klubbar: Malungs IF, Södertälje SK, AIK, Mora IK.

Peter Kymmer
STOLTA HUVUDPARTNERS 23/24