Dramatiskt i Örebro, men inga poäng
Publicerad: 2023-02-02
Det blev en dramatisk avslutning i Örebro när Frölunda HC ivrigt jagade en sen kvittering. Frölunda var en ribbträff från förlängning – men kom aldrig tillräckligt nära. Örebro vann med 3-2.

Det blev en maktkamp direkt när Frölunda HC klev ut på isen i Behrn Arena. Med chanser åt båda håll, frilägen – och stora räddningar hängde flera mål i luften. Mats Rosseli Olsen fick ett fint läge efter ett två mot ett-spel – men Jhonas Enroth stod i vägen. Periodens svettigaste räddning kunde Frölundamålvakten Frederik Dichow stoltsera med. En snygg högerplock på ett skott från Rodrigo Abols kan inget annat än kallas en superräddning.

Dichows räddning höll tillbaka ett forcerande Örebro. Men Frölunda HC skulle behöva se ett mål i nät strax efter. I powerplay – efter en situation med sex Frölundaspelare på isen – kunde Emil Larsson styra in 1-0 till hemmalaget.
– Det var en jämn förstaperiod, vi matchar deras hårda spel från start. Vi får bra kontringar på dom men spelar ett sisådär bra boxplay tyvärr. Överlag var det en okej period. Vi måste fortsätta ha tålamod och lita på vårt spel. Vi får mata på, säger Linus Nässén till C More under den första pausen.

En forward ut i andra

Mats Rosseli Olsen – Frölundas mångårige norrman – fick lämna isen efter en tackling i den andra perioden. Fem minuter och matchstraff för charging med knappa fyra minuter kvar att spela. Bäst läge i Örebros numerära överläge fick till publikens förvåning Nicklas Lasu när Tom Nilsson satte upp ett friläge. Men Enroth stod i vägen.
– Det är synd att jag inte kan trycka dit den. Tråkigt. Jag hade ett liknande läge för några matcher sen och då försökte jag dribbla. Nu tog jag ett annat beslut och jag hade gärna sett den gå in, säger Nicklas Lasu till C More i andra paus.

Utdelning direkt i tredje

Den tredje perioden startade i spel 4 mot 4 och efter bara 16 sekunder hittade Frölunda rätt genom Petteri Lindbohm. Målet noterades som finnens femte för säsongen. Men Örebro svarade snabbt och tog tillbaka ledningen efter bara två minuter. Frölunda fortsatte att trycka på och försöka för en kvittering medan Frederik Dichow storspelade i målet. Men Örebro gjorde detsamma för en utökad ledning.

Emil Larsson gjorde sitt andra mål för kvällen när han slog in 3-1-pucken på en fin passning från Kristian Näkyvä. Trots en tvåmålsledning skulle det bli ordentlig nerv i matchen. Med två minuter kvar reducerade Filip Johansson till 3-2.

En sen time out, ett sista försök med ett skott så nära som i ribban, men ingen vinst – Frölunda föll i Örebro.

Örebro HK - Frölunda HC 3-2 (1-0, 0-0, 2-2)
Skott: 35-34 (10-10, 12-5, 13-19)
PIM: 2-27 (0-2, 2-25, 0-0)
Åskådare: 5 295

1-0 (15:04) | Emil Larsson (Kristian Näkyvä, Rodrigo Abols)
1-1 (40:16) | Petteri Lindbohm (Jan Mursak, Filip Johansson)
2-1 (42:02) | Oliver Eklind (Elias Ekström, Christopher Mastomäki)
3-1 (52:59) | Emil Larsson (Kristian Näkyvä, Jani Lajunen)
3-2 (57:36) | Filip Johansson (Joel Lundqvist)