Lördag Lör 4 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Idag 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec

Seger mot Växjö

12 augusti 2021 21:07
Försäsong

Frölunda HC växte tydligt och tog en övertygande seger mot Växjö Lakers.


Frölunda HC skrinnade ut i Halmstad Arena för en träningsmatch mot regerande mästarna Växjö Lakers. Efter en böljande, tillknäppt men ruskigt snabbt avverkad inledningsperiod så kunde Frölunda koppla ett tydligt kommando i mittenakten.
I spel fem mot fyra levererade Ryan Lasch en suverän cross crease-passning till nyförvärvet Jacob Nilsson, som avlossade ett direktskott ifrån höger och 1-0-ledningen var ett faktum knappt fem minuter in i akten.
Mindre än två minuter senare slog man till igen. Joel Lundqvist lade pucken mot mål för retur, Theodor Niederbach var först fram, föll till isen men lyckades ändå stöta in pucken i det öppna målet till 2-0.

Frölunda fick, genom Viktor Ekbom, en jättechans senare i perioden att utöka ledningen ytterligare, när backen efter en utvisning blivit serverad ett friläge direkt ifrån båset. Adam Åhman i Växjös målbur fick handsken på pucken och styrde den i stolpen. 3-0-målet skulle dock ändå komma innan periodvila, när Jan Muršak tog en rundtur i anfallszon och gick på eget avslut, som överlistade en helt skymd Åhman för 3-0 i mittenaktens slutminut.

– Vi hade tryck I anfallszon och kom bra in i det med bra byte och energi. Stefan (Elliott) hade pucken och hade lite is att gå på, vi bytte och han gav mig pucken, kommenterade målskytten Muršak och fortsatte:
– Jag försökte bara få pucken på mål och lyckligtvis gick den in. Förhoppningsvis ger det en boost för mitt eget självförtroende men även för laget.

Väl utförd träningsmatch

Under många perioder av den här träningsmatchen var Frölunda riktigt njutbara att bevittna, där man stundtals var klasser bättre än motståndarna. En sådan punkt var spelet i numerärt överläge, där Frölunda skulle få 50% utdelning.
3:36 in i den tredje perioden bjöd Ryan Lasch och Jens Olsson på fint samspel där Olsson spelade tillbaka pucken på ett tillslag till Lasch, som stod placerad vid den högra stolpen. Lasch försökte lirka in pucken på ett tillslag och fick till en retur som han snappade upp och rundade såväl Åhman som stolproten och lade in pucken till 4-0.

Frölundadebuterade Matt Tomkins i målburen hade en förhållandevis lugn debut emellan stolparna. Det var egentligen i första perioden han testades som hårdast, när Växjö, i spel fyra mot fem, skapade en två-mot-ett-kontring. Smålänningarnas Victor Stjernborg fick chansen att stöta in pucken på ett tillslag, men den 191 cm långa kanadensaren sträckte ut varenda centimeter och stoppade pucken med skridskospetsen.
Helt långt ifrån en alldeles prickfri debut var han heller inte. Med 6:29 kvar att spela överlistades han av ett suveränt avslut från Hugo Gustafsson, som spräckte nollan och hamnade i målprotokollet som ensam lakej. Men det var till sist ändå Frölunda som skulle ha sista ordet.
Efter en tekningsvinst och avslutsförsök av Jacob Nilsson störtade slovenen Jan Muršak fram, tog första returen, rundade kassen och kunde på sin egen sargretur valla in pucken via Åhmans benskydd och fastställa slutresultatet 5-1 med sitt andra mål för kvällen.

– Fullt medveten om att målvakten var ur position så kastade jag bara in pucken mot mål och fick en lyckostuds så att den gick in. Klart det är turligt, men om man bara skapar oreda framför kassen och sätter press i attacken så kommer turmålen emellanåt gå in, kommenterade Muršak efter slutsignalen och utvecklade sin syn på matchen:
– En ganska dålig start från vårt håll, vi var nog inte riktigt redo från start. Vi försöker fortfarande lära oss vårt spelsystem och vi föll lite mellan stolarna där, men studsade tillbaka starkt i den andra och började spela vår hockey. Då var vi det klart bättre laget och förhoppningsvis gav det oss insikt i hur vi måste spela för att få utdelning och kunna bygga vidare på det. – Vi började spela kvickare, bättre byten, mer press och smartare beslutsfattande, många småsaker vi började göra bättre. Det är så tight mellan lagen här så det räcker med en eller två småsaker som gör skillnad. Men att vi kom ut piggare, tryckte framåt och bestämde tempot i andra och tredje gjorde att vi vann det här, avslutade Jan.

Kommande matcher
Onsdag 18/8, kl 19:00, Strömstad Hockey Classic, Lionshov, Frölunda HC - Leksands IF,
Torsdag 19/8, kl 19:00, Strömstad Hockey Classic, Lionshov, Frölunda HC - Färjestad BK,
Torsdag 26/8, kl 17:00, Champions Hockey League, BK Mladá Boleslav – Frölunda HC,
Lördag 28/8, kl 20:05, Champions Hockey League, ZSC Lions Zürich – Frölunda HC.

Matchstatistik

Frölunda HC - Växjö Lakers 5-1 (0-0, 3-0, 2-1)
Skott:
35-25 (8-7, 16-8, 11-7)
PIM: 6-8 (2-2, 2-4, 2-2)
Åskådare:

Period 1

Period 2
1-0 (24:41) | Jacob Nilsson (Ryan Lasch, Michael Špaček) PP1
2-0 (26:27) | Theodor Niederbach (Joel Lundqvist, Max Friberg)
3-0 (39:13) | Jan Muršak (Stefan Elliott, Max Friberg)

Period 3
4-0 (43:36) | Ryan Lasch (Jens Olsson, Jacob Nilsson) PP1
4-1 (53:31) | Hugo Gustafsson (Pontus Holmberg)
5-1 (56:06) | Jan Muršak (Jacob Nilsson, Michael Špaček)

Så här ställde Frölunda upp:
Matt Tomkins
(Niklas Rubin)

Simon Edvinsson - Christian Folin
Jens Olsson - Stefan Elliott
Viktor Ekbom - Filip Johansson
Anders Grönlund

Theodor Niederbach - Joel Lundqvist - Max Friberg
Karl Henriksson - Michael Špaček - Jan Muršak
Jacob Nilsson - Nicklas Lasu – Johan Sundström
Linus Nässén - Patrik Carlsson - Ryan Lasch