Iversen efter Martin
Publicerad: 2023-04-20
FHC HERR
Mora-trotjänaren Peter Iversen blir ny målvaktstränare i Frölunda HC.

Kristoffer Martin byter jobb efter tio säsonger som målvaktstränare för herrlaget och blir ansvarig för Frölundas akademi.

I hans ställe en minst lika rutinerad och långlivad mv-coach, fast i en annan klubb, Mora IK.

”Jag är oerhört motiverad och det här känns som rätt tillfälle att byta miljö. Jag blev glad när jag fick förfrågan och skulle ångrat mig om jag tackat nej”, säger Peter Iversen som är väl medveten om vad det är för klubb han kommer till:

”Frölunda har en kravställande miljö och det tycker jag är bra. Klart att jag känner lite press, men så skall det vara. Och genom åren har jag bara hört gott om Frölunda och föreningens verksamhet”.

Peter Iversen har varit målvaktstränare i Mora IK i 23 år och tar med sig vad till Frölunda HC?

”Jag har ju rätt mycket erfarenhet och tycker mig ha hittat ett koncept som fungerar. Jag är en lugn person som ser människan bakom masken. Att stå i mål på den här nivån är en mental press och det måste man hantera”.

Sportchef Fredrik Sjöström berättar att det finns flera skäl till att just Peter Iversen fick jobbet efter Kristoffer Martin.

”Peter har en lång erfarenhet som målvaktstränare och kommer att funka i ledarteamet. Att han sedan tidigare har en relation med Lasse (Johansson) vägde in, det skall jag inte hymla med”.

48-årige Iversen har skrivit ett två-årskontrakt med Frölunda, till våren 2025.

Peter Kymmer
STOLTA HUVUDPARTNERS 23/24