Martin på ny position
Publicerad: 2023-01-30
FHC
Frölunda HC gör en organisationsförändring kommande säsong – Kristoffer Martin blir sportsligt ansvarig för Academy och Mikael Ström blir regions- och utvecklings-ansvarig.

Kristoffer Martin har varit målvaktstränare för Frölunda HC:s herrlag sedan säsongen 2013/2014.
Efter den här säsongen, hans tionde, byter han jobb inom föreningen och blir sportsligt ansvarig för Academy.
”Det handlar om utveckling. Jag trivs jättebra som målvaktstränare, men vill ta nästa steg som ledare. Jag vill ta ett större ansvar och tycker det här är en spännande utmaning”, säger 43-årige Martin, som kommer att tillföra vad till Frölundas så framgångsrika akademi?
”Jag har varit inom seniorhockeyn länge och vet vad som krävs för att gå hela vägen. Jag kommer att jobba mycket med föreningens värderingar och vill ha en miljö där spelarna mognar, såväl som spelare och som människa, och samtidigt har kul”.

Med Kristoffer Martin på plats får Frölundas mångårige Academy-ansvarige Mikael Ström andra arbetsuppgifter, med fokus på regionen.
”Man skulle kunna säga att jag blir renodlat utvecklingsansvarig. Jag kommer att ligga regionens föreningar nära som stöd och hjälp. Det är oerhört viktigt för vår verksamhet att regionen också utvecklas och mår bra”, menar Mikael Ström, som dessutom har en del annat i sin portfölj:
”På kort sikt kommer jag att jobba mycket med JVM i Göteborg. Hockeygymnasiet och andra skolfrågor är mitt ansvar och jag kommer att stötta såväl herr- som dam-lag administrativt och kompetensmässigt”.

Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler kommenterar organisationsförändringen så här:
”Vi gör det här för att förstärka Academy och vårt regionsarbete. Det handlar om utveckling av föreningen och om att ta ett större ansvar för regionen”.

Peter Kymmer
STOLTA HUVUDPARTNERS