MacInnis in
Publicerad: 2022-12-12
FHC dam
Inför avslutningen av säsongen förstärker Frölundas damlag med nordamerikanska backen Lauren MacInnis.

Frölunda HC:s damlag har gått som tåget under första halvan av NDHL, men väljer ändå att fylla på truppen med ytterligare en back, Lauren MacInnis.
”Vi har haft en del skadeproblem på backsidan och vill få in en till”, förklarar sportchefen Kim Martin-Hasson som beskriver nyförvärvet så här:
”Det är en stabil defensiv back med offensiva kvaliteter, framförallt ett bra skott. Lauren kommer att ge oss stabilitet och trygghet under andra halvan av säsongen”.

Lauren MacInnis kommer närmast från österrikiska Salzburg Eagles, dessförinnan spelade hon fem säsonger för Northeastern university (Boston), och vet egentligen vad om sin nya klubb?
”Jag har läst på lite och vet att laget vunnit alla matcher och har många bra spelare. Att Göteborg är en härlig stad att bo i har jag också förstått”.
Lauren MacInnis har skrivit på för resten av säsongen med Frölunda HC och är spelbar från och med återstarten av NDHL den 8 januari – Frölunda möter danska Hvidovre i Frölundaborg.
Amerikansk-kanadensiskan (dubbelt medborgarskap) kommer att spela i tröja nummer 77.
”Jag vet att Frölunda vill upp i SDHL och jag vill bidra på den resan”, förklarar MacInnis som beskriver sig själv så här:
”Jag är en i grunden defensiv back, men med offensiva kvaliteter som jag hoppas kunna utveckla än mer i Frölunda”.

Och det finns att brås på för 24-årigen från St Louis – pappa är nämligen inte vem som helst i hockeysammanhang. NHL-legendaren Al MacInnis spelade 1 416 NHL-matcher för Calgary Flames och St Louis Blues, vann Stanley Cup och Conn Smythe Trophy 1989, Canada Cup 1991, Norris Trophy 1999, och blev invald I Hockey Hall of fame 2008.
”Pappa och resten av familjen kommer säkert till Göteborg och tittar på mig. Min bror (Ryan) spelar ju i Tyskland (Adler Mannheim) så dom har dubbla anledningar att resa hit”, säger Lauren MacInnis.

Lauren MacInnis
Ålder: 24 år.
Längd: 173 cm.
Vikt: 63 kg.
Position: Back.
Skjuter: Höger.
Klubbar: St Louis Lady Blues 14U, Madison Capitols 19U AAA, Northeastern university, Salzburg Eagles.

Peter Kymmer
STOLTA HUVUDPARTNERS