Två spelare in under Spengler Cup, Thorell opererad
Publicerad: 2023-12-25
FHC HERR
Frölunda HC förstärker truppen tillfälligt. Under veckans Spengler Cup lånas två spelare in.

Spengler Cup tillåter att lagen plockar in förstärkningar under turneringen och Frölunda HC väljer att nyttja denna möjlighet. In kommer, för veckans matcher, Victor Backman och Mike Künzle. Läs mer om spelarna längre ner i artikeln.

Erik Thorell genomgick i torsdags en bråckoperation och förväntas tillbaka om 4-6 veckor. Mats Rosseli Olsen är fortsatt långtidsskadad och Otto Stenberg, Isac Born och David Edstrom är på JVM.

– På grund av skador och JVM är vi kort på forwardsidan så vi har valt att ta in Victor och Mike, vi är tacksamma mot deras klubblag för att vi får låna in dom under turneringen. Vi har jagat och letat spelare och lyckades till slut hitta lösningar med dessa två, säger Fredrik Sjöström, sportchef Frölunda HC.

Fakta om spelarna:

Victor Backman, 32, spelar till vardags för GC Küsnacht Lions i Swiss League, andraligan i Schweiz. Backman är inte obekant för klubben, Öckerösonen spelade sin akademitid i Frölunda och gjorde matcher i Elitserien 10/11 och 11/12.
Läs mer här.

Mike Künzle, 29, lånas in från Biel Bienne i National League, högstaligan i Schweiz. Schweizaren Künzle har spelat hela sin karriär i hemlandet och gör just nu sin sjätte säsong med Biel. 
Läs mer här.

Vi säger varmt välkomna till Frölunda HC och turneringen.

Frölunda spelar sin första match på annandagen, 26/12, kl 20.15 mot Team Canada. Mer information om matcherna samt livestream hittar du via denna länk.

Jonas Andersson
STOLTA HUVUDPARTNERS 23/24