En Vesa till
Publicerad: 2023-05-19
FHC DAM
Kim Martin Hasson lovade ju tidigare i veckan och här kommer hon: poängpålitliga finskan Emilia Vesa har valt spel i Frölunda HC:s SDHL-lag.

Två lag, två försäsonger och två trupper som efterhand byggs ut inför kommande äventyr i de två högsta ishockeyserierna.

Den här gången är det damlaget som fyller på med en ung, intressant finska, Emilia Vesa.

”En snabb hårt jobbande spelare som gör många poäng och som redan vunnit både OS- och VM-brons”, kommenterar sportchef Kim Martin Hasson det senaste nyförvärvet.

22-åriga Vesa kommer från finska HIFK och det är en imponerande säsong hon tar med sig: 53 poäng (22 mål/31 assist) på 28 matcher, i slutspelet blev det ytterligare 19 (7/12) på nio matcher – och finsk mästare kanske bäst att tillägga, för tredje gången.

Finskan, som kommer att spela med tröja nummer 10, har skrivit på för en säsong med Frölunda.

”Det skall bli spännande att spela för Frölunda. En möjlighet för mig att utvecklas i en bra miljö och samtidigt något nytt”, säger Emilia Vesa som kommer att bidra med vad?

”Jag vill hjälpa laget att bli bättre varje dag och etablera sig som ett topplag i SDHL. Jag hoppas kunna tillföra energi och fart, såväl offensivt som defensivt”.

Emilia Vesa

Ålder: 22 år.

Längd: 177 cm.

Vikt: 66 kg.

Skjuter: Höger.

Position: Forward.

Moderklubb: HJK.

Klubbar: KJT, Team Kuortane, Kiekko-Espoo, HIFK.

Meriter: Finsk mästare (2021, 2022, 2023), VM-brons (2021), OS-brons (2022).

Peter Kymmer