Tack, Ryan!
Publicerad: 2023-05-16
FHC HERR
Frölunda HC och Ryan Lasch väljer att gå skilda vägar.

Efter sju framgångsrika säsonger tillsammans går Frölunda HC och Ryan Lasch åt var sitt håll.

”Vi har haft en dialog och diskussion sedan vi åkte ur slutspelet och är överens om att säsongen som gått inte blev som någon av oss förväntade oss. Vi har kommit fram till att det här är den bästa lösningen och det blir en nystart för båda parter”, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

36-årige Lasch kom till Frölunda redan vintern 2015 och var högst bidragande till dubbeln ett drygt år senare – SM-guld och CHL-titel.

Efter en utflykt till schweiziska Bern var han tillbaka i Göteborg till säsongen 2017/2018 och vann ytterligare ett SM-guld och två CHL-titlar innan han försvann igen, till finska Pelicans och ZSC Lions, Schweiz.

2021 skrev Ryan Lasch på för en tredje sejour i Frölunda - ett kontrakt som nu annulleras ett år i förtid.

”Vi skiljs åt som vänner och önskar Ryan stort lycka till i sin fortsatta karriär”, förklarar Fredrik Sjöström och summerar den spelskicklige amerikanens Göteborgs-äventyr:

”Ryan är en av de största importerna i Frölundas historia och han har varit starkt bidragande till klubbens framgångar i SHL och CHL under 2010-talet”.

Förutom titlar har Ryan Lasch under sina säsonger i Frölunda vunnit en mängd personliga utmärkelser och har på sina 436 matcher i klubben gjort fantastiska 483 poäng (129 mål/354 assist) – 1,1 poäng i snitt per match.

I CHL är statistiken än mer imponerande: 131 poäng (40 mål/91 assist) på 83 matcher, 1,57 poäng i snitt per match. Med det är han bäst genom tiderna, långt, långt före tvåan på listan Joel Lundqvist – 69 poäng (30 mål/39 assist) på 88 matcher.

”Frölunda är klubben i mitt hjärta och jag vill tacka Frölunda, alla supportrar och alla vänner i Göteborg för min tid där. Även om det inte var så här jag ville sluta i Frölunda så har jag alltid känt mig välkommen i klubben och i stan. Jag är stolt över vad vi åstadkommit som klubb och har många fina minnen. Mina år i Frölunda har varit de bästa i karriären”, säger Ryan Lasch.

Peter Kymmer
STOLTA HUVUDPARTNERS