Johnsson klar för 2024/25
Publicerad: 2024-04-02
FHC DAM
Vi välkomnar nästa back in i Frölunda HC, Alva Johnsson.

Frölunda HC har gjort klart med ytterligare en back till SDHL-säsongen 2024/25. 25-årige Alva Johnsson lämnar fyra år i amerikanska collegelivet bakom sig och skriver ett ettårskontrakt med Frölunda.

- Alva är en defensivt stabil och fysisk spelare som spelar mycket på sin storlek, kommenterar sportchef Kim Martín Hasson sitt senaste tillskott och utvecklar:

- Hon har mycket erfarenhet ifrån SDHL samt lite spel i juniorlandslag och vi ser att hon har tagit stora steg framåt under åren i USA.

Närmast kommer Alva ifrån en säsong i Penn State University, dessförinnan spenderade den Stockholmsfödda försvararen fyra år på Long Island University (bortsett en halv säsong under pandemin på hemmaplan i AIK), där hon under tre säsonger var lagkapten och det är en starkt bidragande faktor till rekryteringen, enligt Kim.

- Vi såg ett stort intresse hos Alva att verkligen vilja komma hit till Frölunda för att utvecklas ytterligare och det finns en förhoppning hos både henne och oss att hon ska kunna ta en stor ledarroll i vårt lag. Hon har en karaktär vi söker och kommer bli en tung, viktig kugge för vårt försvarsspel.

På herrsidan finns stor Frölundakoppling i Alvas familj, hon är nämligen kusin med Andreas och Jonathan Johnsson (söner till Jonas Johnson), som i dag båda huserar i Skellefteå AIK.

Alva Johnsson ansluter till Campus i mitten av juni och kommer bära nummer nio.

#9 Alva Johnsson
Position: Back
Ålder: 25 år.
Längd: 183 cm.
Skjuter: Vänster.
Moderklubb: IK Waxholm.
Klubbar: IK Waxholm, AIK, SDE, Leksands IF, Long Island Univ., Penn State Univ..
Meriter: U18 SM-guld (2016).

Efraim Larsson
STOLTA HUVUDPARTNERS 23/24