Spännande, tycker Öberg
Publicerad: 2023-04-24
FHC HERR
Henrik Tömmernes var först - Linus Öberg blir Frölundas andra nyförvärv inför säsongen 2023/2024.

Ni som kan er hockeygeografi vet att Linus Öberg kommer från den här delen av världen. Att han hamnade i Örebros akademi och inte Frölundas var ett medvetet om än inte självklart val.

”Jag hade kontakt med båda klubbarna, men fick en bra känsla i Örebro och bestämde mig för det utan att veta om jag var aktuell i Frölunda eller inte”, säger den Vänersborgs- och Trollhätte-fostrade 22-åringen som efter sju säsonger och 193 SHL-matcher i Närke-klubben väljer att flytta tillbaka till Västsverige och Frölunda.

”Det skall bli otroligt kul, det var ett tag sedan. Jag har trivts i Örebro, men ville testa något nytt. Frölunda är en spännande klubb som vill vinna, chansen att ta ett SM-guld finns där”.

Linus Öberg var med i det Örebro som för bara några veckor sedan blev utslaget i en tät SM-semifinal mot Skellefteå och den unge forwarden har under de tre senaste säsongerna varit en pålitlig målskytt i Niklas Erikssons lagbygge.

”Linus är en spelare vi har varit intresserade av länge. Vi har ryckt i honom förut och nu fick vi till det och det är vi glada för. Linus är från regionen, är i en bra ålder, har en grym karaktär och näsa för målet. Han kommer att passa hos oss och vi räknar med att han tar ytterligare steg”, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Linus Öbergs kontrakt med Frölunda HC sträcker sig över tre säsonger, till våren 2026.

I samarbete med Besiktningsföretaget.

Linus Öberg

Ålder: 22 år.

Längd: 182 cm.

Vikt: 92 kg.

Position: Forward.

Skjuter: Höger.

Nummer: ?

Moderklubb: Vänersborgs HC.

Klubbar: Trollhättans HC, Lindlövens IF, Örebro IK.

Peter Kymmer
STOLTA HUVUDPARTNERS