Frölunda för finske Frans
Publicerad: 2023-11-20
FHC HERR
OS- och VM-guldmedaljören Frans Tuohimaa har skrivit på för Frölunda HC.

Frölunda HC väljer att förstärka truppen med en målvakt, finske Frans Tuohimaa.

”Vi har valt att agera och plockar in en rutinerad målvakt som kan stötta upp Lasse (Johansson), förklarar sportchef Fredrik Sjöström värvningen, väl medveten om att det får ett och annat ögonbryn att höjas:

”Dichow (Frederik) behöver spela matcher och vi jobbar på att hitta en lösning för honom. Tills vi gör det kör vi med tre målvakter”.

Frans Tuohimaa är en meriterad målvakt med ett långt cv. Han har spelat i den finska ligan, KHL, AHL och SHL och vann OS- och VM-guld med det finska landslaget 2022.

”Det skall bli spännande att spela för Frölunda. En klubb med traditioner som jag bara hört bra saker om. Frölunda är en respekterad klubb i Finland och i hela Europa som har en hög standard på sin verksamhet”, säger den 32-årigen målvakten som tar med sig vad till Göteborg?

”Jag har varit i många klubbar och är erfaren. Jag är kanske inte spektakulär, men positionssäker, lugn och relativt snabb”.

Frans Tuohimaa landar i Göteborg i mitten av veckan och hans kontrakt sträcker sig över resten av säsongen, till våren 2024 – han kommer att spela i tröja nummer 50.

Frans Tuohimaa
Ålder: 32 år.
Längd: 188 cm.
Vikt: 87 kg.
Plockar: Vänster.
Nummer: 50.
Moderklubb: HIFK.
Klubbar: HIFK, Jokerit, Kieeko-Vanta, HPK, Sport, Oklahoma City, Bakersfield Condors, Leksands IF, SaiPa, Hokki, Neftekhimik Nizhnekamsk, Jukurit, Skellefteå AIK.
Meriter: OS-guld (2022), VM-guld (2022).

Peter Kymmer
STOLTA HUVUDPARTNERS