Dags för SM-kvart
Publicerad: 2022-03-31
SHL
Frölunda HC går in i en ny fas av säsongen och inleder kvartsfinalserien mot Växjö i Scandinavium på fredagskvällen.

Nedräkningen har börjat och i morgon kväll (fredag) bjuds det på slutspelsfest i Scandinavium. Frölunda HC på ena sidan, det regerande mästarlaget Växjö Lakers på den andra.
”Det finns en förväntan i laget och vi är redo”, menar Frölundatränaren Roger Rönnberg som tycker att torsdagsträningen gick så där:
”Det var lite ofokuserat, som det brukar vara dagen före”.

Frölunda mot Växjö är ett tungviktsmöte, men har bara mötts i slutspel en gång, säsongen 2014/2015. Växjö vann SM-guldet den våren och har två ytterligare titlar under tränaren Sam Hallams ledning. Frölunda har under samma tidsintervall lyft Le Mat två gånger (2016 och 2019).
”Vi måste respektera Växjös erfarenhet av slutspel och vet att dom gör små justeringar i sitt spel beroende på motstånd. Vi har våra aningar om vad dom kommer att hitta på, men lägger mest fokus på vårt eget spel”, säger Roger Rönnberg, som har ett stort urval av spelare att välja från, bara Jacob Nilsson och Anders Grönlund saknas:
”Vi har många alternativ och det är en fördel”.

Biljetter till kvartsfinal 1 mellan Frölunda och Växjö i Scandinavium på fredagskvällen (19.00) går att köpa via den här länken.

Peter Pettersson Kymmer
STOLTA HUVUDPARTNERS