Åtta lämnar
Publicerad: 2023-04-19
FHC HERR
Säsongen är slut och truppen byggs om – åtta spelare drar inte på sig Frölunda-tröjan till hösten.

För en dryg vecka sedan tog Frölunda HC:s säsong slut i ett utsålt Scandinavium - trist och surt, inte minst för kaptenernas kapten Joel Lundqvist.

Och som brukligt är vid den här tiden av året ansas den utslagna truppen tämligen omgående för att därefter bevattnas. I Frölundas fall handlar det om åtta spelare som lämnar:

Jan Mursak, Anders Grönlund, Jacob Nilsson, Johan Sundström, Andreas Borgman, Filip Johansson, Liam Dower Nilsson och Joel Lundqvist.

”Vi vill tacka för deras insatser i klubben och önska dem lycka till i framtiden”, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström och dröjer sig kvar vid en av dem:

”Mycket har ju redan sagts, men jag måste lyfta vår kapten (Joel Lundqvist). Det går inte nog att hylla hans storhet under många år, ett stort tack”.

Anders Grönlund kom till Frölunda från IK Pantern som 29-åring och utan en enda SHL-match i meritförteckningen.

Fem säsonger senare lämnar han klubben med ett SM-guld (2019) och två CHL-titlar (2019, 2020) i bagaget.

”Hade någon frågat mig för fem år sedan hade jag aldrig vågat drömma om det här. Det är få förunnat att få vinna tre titlar, man får inte så många chanser, och jag är tacksam för den här tiden. Det är ju lätt att bli fartblind, men blickar jag tillbaka så är ju det här det största jag gjort”, säger 34-årige Grönlund.

Frölundas herrlag återsamlas för försäsongsträning den 8 maj.

STOLTA HUVUDPARTNERS