Från Queens till Göteborg
Publicerad: 2022-06-27
FHC herr
Frölunda stänger forwardssidan med rutinerad pjäs från Queens.

Frölunda HC försäsongar i och kring Frölundaborg. Det senaste nyförvärvet, amerikanen Anthony Greco, sommartränar i Florida, USA.
”Det är min bas nu och jag har en gäng jag kör med här, men hela min familj bor kvar i Queens”, säger 28-åringen som egentligen inte tvekade när Frölunda hörde av sig:
”Jag har nått en punkt i min karriär där jag tittar på alternativen. När Frölunda blev aktuellt pratade jag med några spelare som varit i Sverige, bland annat Matt Tomkins som jag spelat med på college, och det blev ett lätt val. Jag hörde bara bra saker om Frölunda”.

Anthony Greco har en gedigen AHL-karriär på meritlistan och två matcher i NHL – den senaste i sitt New York Rangers.
”Det var förstås en grym känsla att få spela för mitt lag, men det blev ingen fortsättning och då blev Sverige nästa steg. Jag vet att Frölunda är en klubb med ambitioner och det var avgörande, jag vill ju spela i en klubb som vill vinna. Och Frölunda och SHL blir en ny erfarenhet för mig”.
Beskriv dig själv som spelare?
”Jag är offensiv och snabb och det vill jag bidra med. Det kommer att bli mycket nytt, men jag kommer att jobba hårt och gör alltid mitt bästa”.

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström beskriver det senaste nyförvärvet så här: ”Det är en snabb spelare, rajtare, med förmåga att hitta nätet. En bra sista pusselbit på forwardssidan”.

Anthony Greco har skrivit på för en säsong, till våren 2023, och ansluter till Frölunda HC:s trupp den 1 augusti.

Anthony Greco
Ålder: 28 år.
Längd: 178 cm.
Vikt: 80 kg.
Skjuter: Höger.
Klubbar: Shattuck St. Marys, Waterloo Blackhawks, Des Moines Buccaneers, Ohio State university, Bridgeport Sound Tigers, Springfield Thunderbirds, Florida Panthers, Syracuse Crunch, San Jose Barracuda, Hartford Wolf Pack, New York Rangers.

Peter Kymmer