Lördag Lör 14 Januari Jan
Söndag Sön 15 Januari Jan
Tisdag Tis 17 Januari Jan
Fredag Fre 20 Januari Jan
Söndag Sön 22 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Lördag Lör 11 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Timrå
TIK

Timrå IK vänder och vinner premiären på straffar!

17 september 2022 17:50
Herr

Timrå IK visar en mycket stark premiär efter att ha spelat 15 minuter i boxplay och vänder ett 2-1 underläge till vinst på straffar.


Timrå visar sig starka i boxplay

Domaren släpper pucken i Scandinavium och SHL-säsongen 22/23 är officiellt igång, som vi har längtat!

Matchen drar igång och hemmalaget Frölunda sätter igång farten och kommer snabbt in offensivt och får iväg ett farligt skott. Timrå kommer även in i matchen med fart och får även dem press i offensiv zon.

Didrik Strömberg drar på sig en utvisning i matchens femte minut och Timrå får visa sitt boxplay. Under boxplay får Timrå en anfallsmöjlighet, men får inte utdelning. Utdelning får heller inte Frölunda under sitt första powerplay. Kort efter att Didrik Strömberg kommer ut på isen får Sebastian Hartmann sätta sig för slashing och Timrå får spela ytterligare två minuter i boxplay. Frölunda har svårt att komma in i offensiv zon, men väl nere i zonen får Frölunda möjligheter att sätta igång målskyttet. Med ett effektivt passningsspel får Frölunda spinn på Timrå och Jacob Johansson. Frölunda får en otrolig möjlighet där hela kassen är öppen, men på något sätt får Jacob Johansson en nödd på pucken som inte går in. Timrå klarar sitt andra boxplay.

Efter en olycklig studs mot sargen flyger pucken in i Timrås slott där Frölunda får en gyllene chans att ta ledningen, men Anton Lander offrar sig och får bort pucken med sin klubba, varpå Radan Lenc tappar balansen. Timrå ådrar sig där med en ny utvisning, en sådan som Anton Lander protesterar mot. Men domaren dömer och Timrå är en man kort i två minuter.

Med 1:15 kvar av utvisningen försöker Per Svensson rensa bort pucken men blir hakad och Frölunda får sin första utvisning. Nu väntar spel fyra mot fyra innan Timrå får 45 sekunder i powerplay. Jonathan Dahlén visar sig med ett hårt slagskott från vänstra tekningscirkeln som tar på Frölundas målvakt Lars Johansson och flyger över men kommer inte innanför mållinjen. Men Timrå spelar otroligt effektivt i offensiv zon och målet hänger i luften, tills Elmeri Eronen lossar ett skott från blå som skyms väl framför mål och hittar sig i buren. Timrå tar därmed ledningen med 1-0 med 6:15 kvar att spela i den första perioden.

Med 3:26 kvar av perioden får Timrå en ny utvisning när Tim Erixon trippar en Frölunda spelare, som faller väldigt lätt. Jacob Johansson visar fina räddningar när Frölunda levererar skott på mål. Hemmalaget har inga problem i offensiv zon, men vägen dit strular lite. Timrå gör ett bra jobb i neutral zon. Timrå har under periodens gång visat ett väldigt bra boxplay som vinner puckar i defensiv zon och kan lägga ut dessa. Jacob Johansson visar även klass i målgården. Efter två minuter är Timrå fulltaliga, men sekunden efter kommer ett skott av Anders Grönlund som styrs av Nicklas Lasu. Domaren granskar målet för hög klubba då det ser ut som att klubban är ovanför ribban vid touch, men det bedöms som mål och matchen är kvitterad med 1:20 kvar att spela. Det är Anders Grönlund som bedöms målskytt.

Den första perioden av SHL-säsongen 22/23 är ett faktum, men 1-1 på resultattavlan. Skotten vinner hemmalaget med 9-8. En helt klart godkänd första period av Timrå, utöver sina 8 minuter i utvisningsbåset. Däremot bevisar det att Timrås boxplay spelar effektivt och låter inte Frölunda komma till avslut med en man mer på isen.

Frölunda tar över matchbilden

Perioden kommer igång, men inte lika intensivt som första. Men redan efter 54 sekunder får Timrå en ny utvisning när Albin Lundin åker för slashing. Frölunda som fått mer än tillräckligt med träning i powerplay denna match har kommit in i sitt spel i numerärt överläge. Men Jacob Johansson räddar puckarna med stil och ett lugn. Timrå klarar utvisningen, men det blir en repris på den första perioden där Frölunda sätter dit pucken sekunden efter att Timrå blir fulltaliga, 2-1 till Frölunda.

Timrå får visa sig i powerplay efter att Jacob Johansson blivit påkörd. Timrå som gav oss ett smakprov av kvalité i första perioden kanske kan leverera ett kvitteringsmål. Men Timrå har svårt att hitta varandra i offensiv zon och klockan tickar fort ner på utvisningen. Frölunda klarar av att spela av sin utvisning.

Perioden går ner lite i tempo när det närmar sin mitt. Frölunda får till ett par bättre anfall, men där Jacob Johansson håller stolparna täta. Hemmalaget har kommit in i sina rutiner och börjar komma in ordentligt i sitt spel, medan Timrå faller ner lite. En kvittering hade varit optimalt för Timrås del, men just nu är ett nytt ledningsmål för Frölunda närmre.

Det är Jacob Johansson som håller kvar Timrå i matchen just nu och stoppar skott på skott. Med tre minuter kvar får Timrå till sitt bästa tryck i offensiv zon hittills i perioden.

Med 1:21 kvar får Erik Walli Walterholm ett matchstraff efter en tackling där Frölunda spelaren stannar kort innan sargen och flyger in i sargen. En situation som är svårbedömd, och kanske aningen hårt bedömd. Timrå väntar fem minuter med en man kort. Perioden går till sitt slut och Timrå kommer att få starta den tredje perioden med

Det är Frölundas period helt klart, men Timrå viker inte ner sig helt utan fortsätter att kämpa. Matchstraffet är en tveksam sådan, oturligt för Timrå.

Timrå kommer allt närmre Frölunda, kanske till och med förbi

Timrå startar som tidigare nämnt i boxplay med 3:38 kvar att avtjäna. Timrå gör ett bra boxplay och får ut pucken ur zon. Frölunda har spelet med sig, men är inaktiva med pucken vilket Timrå tackar för. Timrå klarar sin fem minuters utvisning och det blir oroligt framför mål, men denna gång utan ett mål för hemmalaget. Timrå kommer ut med fem man och får tryck i offensiv zon nästan direkt. Nu är det även Frölundas tur att få en utvisning när Mats Rosseli Olsen håller sig fast på en spelare. Timrå får en ypperlig chans att kvittera matchen och komma tillbaka. Timrå håller ett bra tryck, men Frölunda gör även ett bra försvarsarbete. Ett kvitteringsmål ligger i luften, och med 18 sekunder kvar av utvisningen klibbar Emil Pettersson in pucken med ett hårt skott. Matchen är kvitterad, mycket välförtjänt för Timrå.

Trots att det är över 60 mils distans till Göteborg ser man bekanta ansikten i rödvita kläder på läktaren, dem hörs också! Timrå har fått upp temperaturen och bufflar sig upp mot Frölunda som kanske är aningen på hälarna efter kvitteringsmålet. Timrå som har spenderat majoriteten av matchen med en man kort, hotar Frölunda i spel fem mot fem, och totalt skrämmer hemmalaget i powerplay.

Timrå har tagit över matchbilden en aning med halva tredjeperioden kvar att spela, och fortsätter in i småminutrarna. Frölunda trappar även upp spelet tillsammans med Timrå när det börjar bli ont om tid i ordinarie matchtid. Det blir även irriterat på isen, men framförallt på läktaren. Det är hett på isen och irritationen ökar när Timrå tryckt ner Frölunda i egen zon och sedan framför Jacob Johansson i momentet efter. Frölunda har tekning i offensiv zon med 24 sekunder kvar av den tredje perioden och får några rysande möjligheter innan klockan ringer.

Perioden slutar med 2-2 på tavlan efter 60 minuters spel och övertid väntar.

Övertid

Dahlén, Pettersson och Laleggia startar för Timrå. Spänningen ökar och jag som skribent har ett hårt bultande hjärta när både Timrå och Frölunda avlossar ett skott, i hopp om att Timrås skott ska gå in. Frölunda tar övertaget med läskiga lägen, men stoppas av en tät, snabb och stor vit vägg med namnet Jacob Johansson.

Det är mycket underhållande detta, men även lika nagelbitande. Frölunda får sista skottet som inte går på mål innan slutsignalen ringer för en fjärde gång och straffar är formatet som ska avsluta denna premiär.

Straffar

Jonathan Dahlén startar straffarna med en dragning och en backhand upp i nättaket. Max Friberg nätar sin puck och det är 1-1. Laleggia som andra straffläggare, hittar ingen lucka till mål. Ryan Lasch missar även sin straff i form av ett skott som Johansson tar. Emil Pettersson är tredje straffskytt och har tålamod och väntar ner målvakten och nätar i taket. Johansson räddar sista straffen vilket ger Timrå segern i SHL-premiären.

Timrå vänder därmed ett underläge till vinst, trots sina 35 minuter i utvisningsbåset. En mycket stark prestation av tallarna i vitt.

Vi ses väl på hemmapremiären den 22 september?!

Biljetter hittar ni på tik.ebiljett.nu!