Söndag Sön 8 Januari Jan
Tisdag Tis 10 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Fredag Fre 13 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Söndag Sön 15 Januari Jan
Tisdag Tis 17 Januari Jan
Fredag Fre 20 Januari Jan
Söndag Sön 22 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Idag 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar

Frölunda håller trenden levande

23 oktober 2022 16:45
FHC DAM

Söndagen bjöd på vinst för Frölunda HC som håller trenden med fem vinster av fem spelade matchen. Ellen Jeansson debuterade i målet och höll nollan.


14.00 startar klockan och första perioden bjuder på snabba skridskor från båda lagen. Ett powerplay för hemmalaget kommer i den första minuten som gynnar ut i det första målet för matchen. En fin assist från Andrea Dalen och Hanna Olsson ger Emilia Bergeby Hallbeck möjlighet att dra till med ett skott som sitter rakt kassen och ger ledning för Frölunda. Vänersborg får sina skott på mål men Ellen Jeansson som står sin första match för laget håller starkt emot.

– Det var riktigt skönt att kunna hålla nollan idag under matchen, berättar Ellen Jeansson kort efter slutsignalen gått av.

In mot den tionde minuten kommer det andra målet för matchen när Andrea Dalen får in pucken rakt i mål med assist från Linnea Pettersson Dove och Hanna Olsson.

Hemmapubliken är närvarande som vanligt och hejar fram laget in i den andra perioden. Hanna Olsson gör sitt åttonde mål för säsongen och ökar ledningen med 3-0 i den sjätte minuten av period två. Sarah-Ève Coutu-Godbout bidrar med en fin assist till hjälp. Under den andra perioden drar Vänersborg på sig sin andra utvisning för matchen vilket ger Frölunda ett numerärt överläge. Vänersborg lyckas hålla igen från det höga trycket som kommer från dem rödgröna spelarna och ger inte utrymmer för fler puckar i kassen.

Andrea Dalen och Ebba Strandberg får till en snygg assist till Hanna Olsson i sista perioden som drämmer in 4-0 och ett högt jubel från Frölundaborgs supportrar ekar i hallen. Mindre än en minut efter målet går Frölunda in i boxplay med en utvisning för hooking av Hanna Olsson, vilket ger bortalaget sitt första powerplay. Vänersborg pressar på och får till skott på mål men återigen står Ellen Jeansson starkt i mål och det blir inga puckar i nät för Vänersborg under dagens match.

– Jag tänkte på att göra mitt bästa och alltid försöka ta pucken, men även att jag har bra kommunikation med mina backar, säger Ellen Jeansson efter matchen.

Hanna Olsson är ute på isen igen efter två minuters utvisning och fintar snyggt förbi det gula spelarna och drar till med ett skott. Pulsen höjs i hallen och trots att pucken inte går in står nästan hälften av publiken upp och applåderar den skickliga finten.

Med sex minuter kvar på klockan åker pucken rakt i krysset av Sarah-Ève Coutu-Godbout och ger en ökad ledning med 5-0. De siffrorna får även avsluta matchen i Borgen denna söndag och Frölunda vinner ännu en gång.

Matchfakta:
Frölunda HC - Vänersborg 5-0 (2-0,1-0, 2-0)
Publiksiffra: 448

Period 1:
1-0 Emilia Bergeby Hallbeck (Andrea Dalen, Hanna Olsson)
2-0 Andrea Dalen (Linnéa Pettersson Dove, Hanna Olsson)

Period 2:
3-0 Hanna Olsson (Sarah-Ève Coutu-Godbout)

Period 3:
4-0 Hanna Olsson (Andrea Dalen, Ebba Strandberg)
5-0 Sarah-Ève Coutu-Godbout

Såhär ställde Frölunda upp:
Andrea Dalen - Hanna Olsson - Linnéa Pettersson Dove
Ella Thorbard - Jennifer Carlsson - Sarah-Ève Coutu-Godbout
Jil Kündig - Karin Svedberg - Emilia Bergeby Hallbeck
Rebecka Durell - Stina Röhricht - Stella Lachonius

Ebba Strandberg - Nellie Svensson
Lärke Söndergaard - Holly Boney
Julia Pehrsson - Maja Beverin

Ellen Jeansson
(Stephanie Neatby)