Två draftade Frölundaspelare
Publicerad: 2021-07-24
NHL Draft
Simon Edvinsson och Liam Dower Nilsson blev, som enda Frölundaspelare, tingades i årets NHL-draft.

Under fredagsnatten tingades Simon Edvinsson av Detroit Red Wings som nummer sex i årets NHL-draft. Han gick som förste svensk i hela draften och var en av sammanlagt sex svenskar som gick i den första rundan. Runda två till och med sju avverkades under lördagseftermiddagen, svensk tid, och när näste Frölundaspelare, i den femte rundan, blev draftad så var det på ett mindre chockerande vis. Med det totalt 134:e valet var Detroit Red Wings framme och plockade ytterligare en spelare ifrån Frölunda, denna gång forwarden Liam Dower Nilsson. Med Liam så var sex av de sju senast draftade Frölundaspelarna plockade av Detroit Red Wings, som nu besitter en större del nuvarande och ex-Frölundaiter.

– Vi är några grabbar härifrån Frölunda som blivit draftade nu av Detroit. Jag känner ju Theodor (Niederbach) och Simon (Edvinsson) väl och har ju så klart bra koll på Lucas Raymond och Elmer Söderblom. Det känns jättekul, kommenterade Liam Dower Nilsson om att bli vald av Detroit.

– Simon (Edvinsson) var med mig under hela dagen och var nervös med mig. Han hoppades att jag också skulle bli draftad av Detroit.
– Jag var rätt säker på att jag skulle bli draftad och ser mig själv som ett kap. Jag är helt övertygad om att jag kommer nå NHL. Om det tar tre eller fyra år eller hur vägen dit och därefter ser ut återstår att se. Men jag tror på att jag både har förståelsen, pannbenet och tålamodet att nå till NHL, avslutade Liam.

Ett par andra spelare med Frölundakoppling gick även i denna draft. Fabian Lysell draftades av Boston Bruins som 21:a och Hugo Gabrielson, backen som numera tillhör Västerviks IK efter fyra år i vår Academy, draftades som 169:a av Vancouver Canucks. Totalt draftades 24 svenska spelare i årets draft.

Draftade Frölundaspelare 2021:

6, Simon Edvinsson, back, Detroit Red Wings,

134, Liam Dower Nilsson, center, Detroit Red Wings.

Efraim Larsson