Seger inför stort bortafölje
Publicerad: 2022-11-27
FHC DAM
Frölunda HC tog tolfte raka segern i NDHL framför ett stort följe av supportrar i Vänersborg.

Frölunda HC begav sig till Vänersborg för 12:e omgången av NDHL och fick anledning att jubla tidigt i matchen. Under en avvaktande utvisning på Vänersborgs HC kom Jennifer Carlsson in som sjätte utespelare, blev frispelad vid bortre stolpen efter en suverän passning från Michelle Karvinen och rakade in 1-0-pucken med 2:32 spelat.
Framspelande Karvinen hade i vanlig ordning en mycket framträdande roll och var på till synes gott spelhumör - möjligt positivt påverkad av de närmre 50 högljudda Frölundasupportrar som bussat upp genom länet för att sjunga fram laget. Karvinen gjorde själv 2- och 3-0 innan första paus och var sedan inblandad i tre av de fyra mål Frölunda gjorde i mittakten - en framspelning och ytterligare två mål för att ge Frölunda en 7-0-ledning in i den tredje perioden.

Frölunda tog ännu en komfortabel seger, den tolfte i ordningen, efter ytterligare en stark tredjeperiod där periodens behållning blev när Sarah-Ève Coutu-Godbout tog emot en passning på offensiv blålinje, klev in i anfallszon, pricksköt in pucken i krysset till 0-9 och rev ned ett enormt jubel ifrån ståplats - eftersom passningen kom ifrån målvakten Stephanie Neatby som därmed fick sin första assistpoäng i NDHL.
Ketchupeffekten var ett faktum och med minuten fastställde Sarah-Ève Coutu-Godbout slutresultatet 11-0 med sitt tredje mål för dagen och hennes tredje hattrick i Frölundadressen.

Stort tack till er som tog turen till Vänersborg och pushade fram vårt lag till ännu en seger!

I nästa vecka väntar två raka bortamatcher (fredag mot Karlskrona HK, söndag mot Linköping HC - ni ser båda matcherna på svenskhockey.tv) innan det är dags för hemmamatch mot IF Malmö Redhawks fredag den 9:e december. Biljetter till den matchen köper ni här.

Kommande dammatcher

NDHL | 2022.12.02, 19:00 | Karlskrona HK - Frölunda HC,
NDHL | 2022.12.04, 13:30 | Linköping HC - Frölunda HC,
NDHL | 2022.12.09, 19:00 | Frölunda HC - IF Malmö Redhawks (Biljetter).

Matchstatistik

Vänersborgs HC - Frölunda HC 0-11 (0-3, 0-4, 0-4) Skott: 12-75 (5-21, 4-27, 3-27)
PIM: 2-4 (0-0, 2-2, 0-2)

Period 1
0-1 (02:32) | Jennifer Carlsson (Michelle Karvinen, Andrea Dalen)
0-2 (15:24) | Michelle Karvinen (Hanna Olsson, Andrea Dalen)
0-3 (19:57) | Michelle Karvinen (Andrea Dalen)

Period 2
0-4 (23:54) | Sarah-Ève Coutu-Godbout (Holly Boney, Jennifer Carlsson)
0-5 (28:24) | Michelle Karvinen (Andrea Dalen) SH1
0-6 (33:44) | Hanna Olsson (Michelle Karvinen) PP1
0-7 (35:25) | Michelle Karvinen (Andrea Dalen, Hanna Olsson)

Period 3
0-8 (48:08) | Hanna Olsson (Michelle Karvinen, Ebba Strandberg)
0-9 (56:36) | Sarah-Ève Coutu-Godbout (Stephanie Neatby)
0-10 (58:42) | Andrea Dalen (Hanna Olsson, Michelle Karvinen)
0-11 (59:01) | Sarah-Ève Coutu-Godbout (Linnéa Pettersson Dove, Jennifer Carlsson)