Snöplig förlust mot Rögle
Publicerad: 2021-10-14
SHL
Frölunda HC:s segersvit bröts efter 2-3 hemma mot Rögle BK.

Två formstarka lag i Frölunda HC (sju raka segrar i bagaget) och Rögle BK (fem segrar i följd) ställdes emot varandra i Scandinavium - en av vinstsviterna skulle brytas. Båda lagens starka form visade sig ta ut varandra i stor utsträckning en bit efter matchens start och det var två lag som stod upp bra emot varandra.

Frölunda var det något mer framåtlutade laget en stund in i matchen och etablerade några lite längre attacker mot Röglemålet. Dryga kvarten in i matchen tog man också till vara på ett anfall, när Max Friberg knôdde sig in på kassen och forcerade in 1-0-pucken under Christoffer Rifalk.

Gästerna skulle vända på steken och gå upp till 2-1 i den andra perioden, något oväntat då Frölunda i stora drag var det bättre i perioden, med ett par fina attacker och halvfarliga målchanser. Istället kontrade Ängelholmslaget in 1-1 knappa kvarten in i akten och efter att gästernas Leon Bristedt fått lämna isen för ett matchstraff och fem minuters Frölunda-PP, då målade Rögle först.
Matt Tomkins var ute på en förlupen puck, skickade pucken i sargrundeln och prickade olyckligt en skarv i sargens nederkant vilken dirigerade pucken rakt till Ludvig Larsson - som bara hade att runda stolpen och lägga in 2-1 i en tom målbur.

Frölunda skulle ändå få måljubla under det långa numerära överläget och gå till pausvila med 2-2 på tavlan. När tio sekunder av överläget återstod stänkte Elmer Söderblom in ett direktskott och blev målskytt för andra SHL-matchen i följd.

– Grym passning av Max (Friberg), så det var bara att trycka till direkt. Riktigt gött att den satt, kommenterade Elmer Söderblom i C More i andra paus och fortsatte:
– Jättekul att få förtroendet att spela powerplay, skoj att få spela med sådana grymma spelare. Det gäller att försöka ta chansen.

Rögle avgjorde sent

Några minuter in i den tredje perioden började Frölunda verkligen ställa frågor till Rögleförsvaret och Rifalk i gästernas mål. Bytena gick under en tid på rull i anfallszon och den ena formationen skapade tryck, byttes av utav en annan formation som fortsatte trycket. Det var som om att hela Scandinavium väntade på en ledningspuck, men så kom mardrömsminuten som skulle komma att sänka Frölunda denna kväll.

Inom loppet av trettio sekunder tog Frölunda två raka utvisningar och gav Rögle ett långt fem-mot-tre-spel. Det tog knappa minuten för gästerna att utnyttja övertaget och sätta sig i en 3-2-ledning när fem minuter återstod av den tredje perioden.

I jakten på kvittering skulle Frölunda ta ytterligare en utvisning och göra det än svårare att ta sig tillbaka, men riktigt nära skulle man trots allt komma.
Med femton sekunder kvar på klockan avlossade Elmer Söderblom ett direktskott och var så nära att bli tvåmålsskytt, men skottet tog i stolpen och närmre kom inte Frölunda. Rögle vann med 3-2, tog ytterligare en seger i Scandinavium och stoppade Frölundas segersvit på sju matcher.

– Vi gjorde till stora delar en bra match i dag, men det känns som om att vi gav bort det här snarare än att Rögle snodde det av oss, sade Roger Rönnberg efter slutsignalen och utvecklade sin syn på matchen:
– Lite snabbare och rakare i powerplay hade vi behövt i dag, även i fem-mot-fem där vi hade mycket tid i anfallszon men blev alldeles för runda och kantiga. Jag lider med våra spelare i dag och det var några studsar som gick åt fel håll som avgjorde den här matchen, avslutade Roger.