E-sportsatsning med bredd
Publicerad: 2021-10-04
FHC
Frölunda HC startar inte bara ett utan tre e-sportlag tillsammans med Casper ”ICappeI” Lundgren.

Frölunda HC ger sig in i en av världens just nu snabbast växande sporter, e-sport - Casper ”ICappeI” Lundgren blir ansvarig för satsningen. Ett elitlag kommer att representera klubben i olika turneringar, men inte bara.
”Vi kommer inleda e-sportsatsningen på min hemmaarena, EA sports NHL. Inom det spelet skapar vi tre representationslag. Ett elitlag med handplockade spelare, ett lokalt lag med spelare från Göteborgsområdet och ett ungdomslag för gamers i åldrarna 14 till 20 år”, säger Casper Lundgren.
Upplägget är identiskt med hur Frölundas hockeyverksamhet är uppbyggd: barn/ungdom, Academy, A-lag.

Casper Lundgren är en lokal e-sportsprofil från Kungsbacka med en diger meritlista. Han är trefaldig europamästare i EA sports NHL och har dessutom två eSHL-titlar.
”Frölunda har legat mig varmt om hjärtat ända sedan jag började gå på matcher i Scandinavium som liten grabb. Att få representera klubben på den digitala arenan och även få vara med och utveckla klubbens esportstrategi känns nästan för bra för att vara sant”, säger 27-åringen.

Frölundas HC:s elitlag i e-sport presenteras i oktober och spelar sin första turnering senare under hösten – detsamma gäller det lokala laget och ungdomslaget. Alla tre lagen kommer att tävla i Europaligor – elitlaget i den högsta divisionen och de två andra i lägre divisioner.
Det lokala laget och ungdomslaget coachas av Casper Lundgren.
”Att ge sig in i e-sporten är en ny utmaning för Frölunda. Det skall bli intressant att följa Caspers (Lundgrens) ambition att kombinera ett elitlag på allra högsta nivå med två lokala bredd-e-sportlag. Ett upplägg som går helt i linje med Frölundas kärnverksamhet, hockey - barn/ungdom, Academy och A-lag”, säger Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler.

Bor du i Göteborgsregionen och vill representera Frölundas lokala e-sportlag?
Anmäl ditt intresse på den här länken.

Är du i åldern 14 till 20 år och vill representera Frölundas U20-lag i e-sport?
Anmäl ditt intresse på den här länken.
För ungdomar under 18 år krävs målsmans medgivande.

Peter Pettersson Kymmer