Frölunda nollade Linköping i den första träningsmatchen
Publicerad: 2022-08-14
FHC DAM
Stephanie Neatby håller nollan när Frölunda HC Dam vinner den första träningsmatchen någonsin.

Frölunda vinner med 2-0 mot Linköping i den första träningsmatchen någonsin. – Grymt skönt att få med segen hem och att få in den energin i laget. Vi har precis börjat vår resa och har mycket kvar att jobba på, säger huvudtränare Erika Holst.

Frölunda tog ledningen i matchen efter tio minuter spel via Annelie Zander som därmed blev Frölunda dams allra första målskytt. – Det var skönt! Det är viktigt att vi vinner i början för att få känslan att vi kan, säger målskytten efter matchen.

I slutmiuterna av den första perioden kunde Jil Kündig uttöka ledningen till 2-0 och efter fint målvaktsspel av Stephanie Neatby blir det inga fler mål i matchen.

Slutresultatet blev 2-0 till Frölunda och laget tar hem den allra första segern. En historisk seger.