Stålberg kommer hem
Publicerad: 2015-05-03

Sebastian Stålberg spelar i Frölunda Indians säsongen 2015/2016.

Efter fem år i Nordamerika (college- och AHL-spel) återvände Sebastian Stålberg förra året till Sverige. Han inledde säsongen i Frölunda Indians, men landade i hockeyallsvenskan och Rögle – inklusvie ett kort gästspel i Göteborg mellan jul och nyår.

- Jag fick en chans där och det gick ganska bra - en bekräftelse på att jag höll för SHL, säger Lerumsfostrade Stålberg som när försäsongsträningen kör igång i morgon (måndag) kliver in i Frölunda Campus med ett nysignerat ettårskontrakt.

- Planen var hela tiden att jag skulle komma tillbaka även om inget var bestämt. Göteborg är min stad och Frölunda min klubb och det är här jag vill vara. Jag trivs här, säger 25-åringen som är en den tredje hemvändaren Frölunda har kontrakterat på kort tid – de andra två är Patrik Carlsson och Henrik Tömmernes.

Frölunda Indians general manager Christian Lechtaler är mycket nöjd med att få in Sebastian Stålberg i truppen.

- Sebastian är en bra kille såväl utanför som på isen. Han är allround – en energispelare som gör mål och han kan spela såväl på en kant som center. Och under de få matcher han gjorde under jul- och nyårshelgen visade han att han håller på den här nivån, trots att hans säsong var lite rörig.

Peter Pettersson Kymmer