Liam Dower Nilsson fortsatt glödhet
Publicerad: 2022-08-18
5-1-seger mot Visby, med stor inblandning av en 19-åring. Två mål ikväll. Tre totalt på försäsongen. Liam Dower Nilsson håller inte igen när a-lagschansen är på riktigt.

I strålande solsken anlände tidigare under torsdagen Frölunda HC:s herrlag till Gotland och närmare bestämt Visby ishall. Efter en lång dag i buss och på färja väntade det första motståndet i Svenska Spel Trophy, Visby Roma. Hemmalaget kom ut starkt under periodens första minuter – sen väntade ett totalt spelövertag för Frölunda HC. Skotten slutade 3-13 till Frölundas fördel, men bara en puck ville leta sig in. Målskytt Liam Dower Nilsson.

Under den andra perioden lyckades Gotlandslaget hitta ett flertal lägen att testa Frederik Dichow med, med inget gick i mål. Istället var det återigen Liam Dower Nilsson som satte pucken i nät till en utökad Frölunda-ledning. Liam Dower Nilsson, som gör sig redo för sin första a-lagssäsong från start i Frölunda, gjorde därmed sitt tredje mål för försäsongen.

Islossning i sista perioden

Nivåskillnaden lagen emellan, SHL mot division 1, gjorde sig mer påmind i den tredje och sista perioden. Frölunda hade kontroll över det mesta spelet och efter åtta minuter hittade nyförvärvet Pontus Johansson nät. Men full kontroll var det inte, vid sex minuter kvar kunde Visby Roma reducera i powerplay – och spräcka Dichows nolla. Mats Rosseli Olsen bökade dock in 4-1-ledningen kort därefter. Max Friberg satte slutsiffran, 5-1-seger.

Frölundas nästa och sista match i Visby spelas 16.00 på lördag, mot Djurgården. Under fredagen väntar träning och lagaktivitet.