Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Tisdag Tis 7 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 14 December Dec
Tisdag Tis 4 Januari Jan
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Idag 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 10 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar

Forwarden Robin Figren till Frölunda

12 april 2013 10:30

Frölunda HC och forwarden #22 Robin Figren, 25 har undertecknat ett avtal som gäller över två säsonger, till och med 30 april 2015.

Figren återvänder till Frölunda HC efter en sejour med stopp i Nordamerika, Djurgården, Nordamerika igen och senast två säsonger i Linköping.


Moderklubben är Hammarby och där inledde Figren sin hockeykarriär. Sedan flyttade han till Frölunda och spelade två säsonger med J18 och J20. Robin Figren har ett SM-guld med J18 och ett SM-silver med J20. Figren draftades av New York Islanders 2006 i den tredje rundan och som spelare #70 totalt.

Christian Lechtaler, sportchef Frölunda HC: -Med Robin Figren i truppen får både en lirare och en hårt arbetande närkampsspelare, en egenskap vi inte riktigt haft tidigare i truppen.

-Figrens hockeyresa har tagit honom till många olika men väldigt viktiga erfarenheter. De erfarenheterna kommer att passa perfekt in i det Frölunda vi nu bygger.

-Robin Figren är också ett väldigt bra exempel på hur vi vill jobba med utveckling av hockeytalanger. Han kom till oss som förstaårsjunior, spelade med juniorerna, valde sedan att vidga vyerna i andra lag med andra förutsättningar, och väljer nu att komma tillbaka till Frölunda. Det är och har varit Frölundas filosofi när det gäller spelarutveckling.

#22 Robin Figren: -Jag har faktiskt alltid saknat Göteborg, för jag trivdes som fisken i vattnet senast. Nu känns det som om jag kommer hem igen.

-Roger (Rönnberg) och jag hade ett bra snack och det klickade direkt och det känns som om hela Frölunda har fått en nytändning och det är klart att man vill vara med där.

-När jag spelade med juniorerna missade jag aldrig att se en A-lagsmatch och Scandinavium är ju något extra. Jag spelade två matcher med A-laget förra gången, debuten mot Leksand var fullsatt, 12 044 är något extra.

-Jag är väldigt sugen på att dra på mig tröjan och hoppa in i ett högljutt och fullsatt Scandinavium igen.

-Jag hade nummer 23 i Nordamerika men kunde inte ha den i Linköping så det blev 22 i stället. Så då fortsätter jag med #22 i Frölunda.