Målrikt under fredagskvällen
Publicerad: 2023-01-20
Fredag i Frölundaborg gav hemmapubliken tvåsiffrigt på måltavlan, snygga puckar i kassen och två hattrick.

Fredagskvällen hemma i Frölundaborg bjöd på en intensiv och målrik första period. Frölunda bjussade in fem puckar rakt i kassen under det första 15 minuterna och Karlskorna var hårt pressade i egen zon. Andrea Dalen fick inte endast äran att bryta målnollan utan skjutsade in två mål till endast några minuter efter varandra, och ett hattrick var registrerat. Frölunda fortsatte med ett högt tempo och få brister vilket gav Karin Svedberg möjlighet att lägga pucken i mål och utöka ledningen. Det tog inte lång tid för det femte målet att hamna på måltavlan, endast 40 sekunder efter Svedbergs mål gled Andrea Dalen fram igen och satte sin 44:e puck för Frölunda.
– Jag kände mig pigg i benen idag, samt att jag vågade ta avslut i farliga lägen och gå mer rakt på mål mer än vad jag brukar göra, berättar Andrea Dalen efter kvällens match.

Två hattrick

Andrea Dalen blev inte ensam om att göra hattricktit under kvällens match utan fick sällskap av Michelle Karvinen. I den 26:e minuten fintade Karvinen runt målet och lade snyggt in pucken förbi målvakten, hennes första mål för kvällen. Hattricket blev lovat efter två ytterligare stilrena solomål och tio minuter kvarstod av den andra perioden där Frölunda såg självsäkra ut på isen och bjöd på fin ishockey för hemmapubliken. Andrea Dalen fortsatte att bjuda och kom med snabba skridskor när hon satte sitt femte mål för matchen i slutet av andra perioden.

– Det är alltid kul att spela, sen att det blir vinst idag är ännu roligare, men om jag får ta med mig något från denna matchen till nästa som en förbättring är det att kanske flytta pucken lite från lågt till högt samt få fler backskott med trafik för att sprida ut motståndarna, avslutar Andrea Dalen.

Målrikt in i det sista

Ingen blev förvånad när det kom två snabba mål inom det fem första minuterna av den tredje och sista perioden. Två nya målskyttar fick ta plats på isen och utökade ledningen med tvåsiffrigt. Sarah-Éve Coutu-Godbout lade snyggt in pucken förbi motståndarlagets målvakt och 25 sekunder efter tog Jennifer Carlsson klubban i hand och skjutsade in ännu ett mål för de rödgröna. Ett pressat och utmattat Karlskrona gav bortalaget en tuff och mållös kväll men öppnade upp möjligheten för Jennifer Carlsson som satte ännu en puck i mål. Andrea Dalen som gjorde flest mål under matchen fick även avsluta med en puck i kassen och segerlåten fick tjuta genom högtalarna i Borgen, ännu en gång.

Matchstatistik

**Frölunda HC - Karlskrona 13-0 (5-0, 4-0, 4-0)
*Åskådare: 303*

Period 1
1-0 (00:45) | Andrea Dalen (Ellen Jeansson)
2-0 (05:00) | Andrea Dalen (Ebba Strandberg)
3-0 (07:27) | Andrea Dalen
4-0 (12:31) | Karin Svedberg (Ella Thorbad, Ella Hellman)
5-0 (13:11) | Andrea Dalen (Emilia Bergeby Hallbeck)

Period 2
6-0 (26:26) | Michelle Karvinen
7-0 (27:24) | Michelle Karvinen
8-0 (29:49) | Michelle Karvinen
9-0 (32:00) | Andrea Dalen (Emilia Bergeby Hallbeck, Ebba Strandberg)

Period 3
10-0 (43:50) | Sarah-Éve Coutu-Godbout
11-0 (44:11) | Jennifer Carlsson
12-0 (46:56) | Jennifer Carlsson (Michelle Karvinen, Ebba Strandberg)
13-0 (49:11) | Andrea Dalen (Michelle Kravinen, Laerke Søndergaard)

Så här ställde Frölunda upp:
Michelle Karvinen - Emilia Bergeby Hallbeck - Andrea Dalen
Sarah-Éve Coutu-Godbout - Jennifer Carlsson - Linnéa Pettersson Dove
Ella Hellman - Karin Svedberg - Jil Kündig
Ella Thorbad

Ebba Strandberg - Lauren Macinnis
Annelie Zander - Maja Beverin
Holly Boney - Laerke Søndergaard
Ellen Jeansson
(Stephanie Neatby)

Matilda Persson