Frölunda söker fler publikvärdar
Publicerad: 2022-08-19
FHC
Vill du jobba som Publikvärd hos Frölunda HC? Nu söker vi volontärer till våra herr- och dammatcher!

Vad är en publikvärd?
Som publikvärd är du föreningens förlängda arm mot alla som besöker Scandinavium och Frölundaborg under match. Du bör ha ett genuint service- och hockeyintresse samt vara ett föredöme för andra supportrar och besökare. Den viktigaste uppgiften är att ge service till publiken och företräda Frölunda HC på ett tillmötesgående sätt.

Publikvärden ansvarar även i viss mån för säkerheten, främst då genom ett förebyggande jobb. Publikvärden får utbildning i juridik, sjukvård och brandkunskap.

Vad krävs för att bli publikvärd?
För att bli publikvärd ska du ha fyllt 18 år samt kunna vara ett föredöme för andra supportrar och besökare. Du skall kunna jobba minst 20 av våra 26 SHL-hemmamatcher (grundserien) samt eventuellt slutspel och CHL-matcher. Du påbörjar ditt arbetspass 2 timmar innan matchstart och avslutas efter matchens slut. Total arbetstid är cirka 5 timmar per match och innefattar både vardagskvällar och helger. Damerna kommer att spela 11 NDHL-grundseriematcher plus eventuella kval till SDHL i Frölundaborg.

Arbetet är helt ideellt vilket innebär att det inte utbetalas någon lön, men du ingår i Frölundas HC:s starka gemenskap och blir inbjuden att delta på olika aktiviteter för våra volontärer, som anordnas under säsongen.

Du som söker skall ha lätt för att socialisera med publiken oavsett lagtillhörighet och vara tillgänglig för visitation av både besökare, väskor och flaggor. Då stökiga situationer kan uppstå inne i arenan skall du heller inte vara obekväm med att kliva in och vara behjälplig vid sådana tillfällen.

Du skall ha lätt för att samarbeta då Publikvärden arbetar tätt tillsammans med personal från GotEvent, ordningsvakter och övrig personal inom Frölunda HC.

Varför behövs det publikvärdar?
I enighet med SHL och SIF:s regelverk behöver varje förening tillhandahålla publikvärdar för att få spela matcherna. Publikvärden är ofta den första en besökare möter när den kommer till arenan och vårt mål är att våra besökare skall få den bästa tänkbara service under hela matchen. Som publikvärd gör du inte skillnad på publik oavsett vilken lagtillhörighet personen har, utan alla behandlas lika. Du hjälper förstagångsbesökaren på samma sätt som den vana säsongskortsinnehavaren.

Låter detta intressant och ett arbete som skulle passa dig? Skicka då in din ansökan till [email protected].

Jonas Andersson