Dahlin till Tammerfors
Publicerad: 2022-05-20
FHC
Frölundas J20-tränare Martin Dahlin skall föreläsa – för 150 tränare från hela världen.

Att VM i ishockey pågår har väl inte undgått någon. Att det ryms annat än matcher under ett världsmästerskap är inte riktigt lika känt.
Som att Frölundas J20-tränare Martin Dahlin skall föreläsa på ett VM-symposium för 150 tränare från hela världen.
”Jag har egentligen inget behov av att stå på en scen, men det här är en utmaning och det känns viktigt. Att få dela med mig av 20 års träningsverksamhet, att få chansen att påverka och att företräda Frölunda HC i ett sådant här sammanhang”, säger Martin Dahlin som skall prata om vadå på den där scenen i Tammerfors:
”Jag har fått tänka till och fundera på vad jag står för och hur jag ser på tränarrollen och spelarutveckling. Jag har ju jobbat som tränare på alla nivåer, från barn till seniorlag, på svenska ishockeyförbundet och i föreningar.”.
Martin Dahlin menar att lära sig att spela ishockey – åka skridskor, skjuta, tacklas, spelsystem etc – är grundläggande, men att det krävs mer för att utveckla spelaren till sitt allra bästa hockey-jag.
”Mycket handlar om kommunikationen mellan ledaren och spelaren. Och om att bygga självförtroende och karaktär. Hockeyn är viktig, men de andra bitarna gör skillnaden mellan att lyckas eller inte”.
Varför tror du att just du fått förfrågan om att föreläsa på VM?
”Det är nog min bredd, att jag jobbat på så många nivåer och i så många sammanhang”.

Peter Kymmer