Tre år till för Purre
Publicerad: 2021-02-19
FHC
Patrik Carlsson blir kvar i Frölunda länge, av uppenbara skäl.

Kungälvs-fostrade Patrik Carlsson har redan en lång hockeykarriär bakom sig och längre blir den.
Det utgående kontraktet med Frölunda HC är förlängt med ytterligare tre säsonger, till 2024.
– Jag är otroligt glad och stolt över att få vara kvar. Frölunda är den klubb jag följt och älskat sedan jag var liten. Det fanns inget alternativ – i Sverige – och inget bättre ställe att spela på, säger 33-åringen.

Patrik Carlsson kom från Kungälvs IK till Frölundas akademi 2003 och spelade två år senare, som junior, sina första matcher i A-laget.
2007 flyttade han till Växjö och tog vägen om Leksand, Södertälje och HV 71 innan han var tillbaka i Göteborg sommaren 2015. Och här har han blivit kvar med undantag för en avstickare till IFK Helsingfors säsongen 2017/2018.
– Det känns fantastiskt att veta att jag skall stanna här i tre säsonger till. Drivet finns där och det är skönt att veta att klubben gillar en. Det är få förunnat att få vara så länge i en och samma förening, men jag ser inte det här som mitt sista kontrakt. Jag hoppas fortsätta spela efter 2024, men det vet man ju aldrig, säger Patrik Carlsson.
Från Frölunda fanns inga tveksamheter om en lång förlängning med den nyttige forwarden.
– Vi tror på Purre och ville ha kvar honom. Han är användbar, kan spela såväl vinge som center, och gör framförallt andra spelare bättre, förklarar sportchef Fredrik Sjöström.

Frölunda möter Rögle i Scandinavium på lördagseftermiddagen och matchen direktsänds i Cmore – streama via den här länken.

Bäst utbud av SHL-odds hittar du hos Betsson.

Peter Pettersson Kymmer