Frölunda Esport-spelare klar för VM
Publicerad: 2022-06-28
Henrik Eklund är en av två spelare som kommer att representera Tre Kronor i årets upplaga av IIHF:s eWorld Championship.

Kvalet blev en enkel match för nyblivne Frölunda Esport-spelaren Henrik ”eken45jr” Eklund som gick obesegrad genom hela kvalet.
– Det kändes bra, jag hittade rätt i mitt spel från start i första matchen till avgörandet i sista så det känns som att jag har haft bästa möjliga uppladdning. Sedan kan ju allt hända när det väl gäller, men förutsättningarna är på plats i alla fall, säger han.

Gruppspelet drar igång redan i helgen, och spelas 2-3 juli. Därefter är det dags för slutspel i mitten av juli, där vinnaren får äran att titulera sig som världsmästare och dessutom kammar hem en vinstsumma på 5000 euro. I förra upplagan av IIHF eWorld Championship slutade Henrik Eklund på en andraplats och han är mer än sugen på revansch.
– Det är en tuff turnering med många bra spelare som deltar så det gäller att vara påkopplad från start. Men jag känner mig redo och har en grymt skicklig lagkamrat vid min sida i Sebastian Larsen, som jag känner väldigt bra utanför isen också, så vi ser väldigt mycket fram emot att få representera Sverige och ska göra allt för att ta hem guldet.

Läs mer om turningen här
Matcherna hittar du här

Följ Frölunda Esport i sociala medier för senaste nytt.
Instagram - @fhcesport
Twitter - @fhcesport

Emilia Hage