Joel Lundqvist avgjorde i Oskarshamn
Publicerad: 2021-09-25
SHL
Ryan Lasch assisterade till alla mål när Oskarshamn OT-besegrades med 3-2.

Frölunda HC begav sig till Småland för en lördagskväll med match mot IK Oskarshamn, en kamp som hade många ansikten och uttryck. Intensiva perioder med högt tempo och frenesi varvades av sejourer med desto slarvigare och mindre resolut spel, men ju länge matchen gick desto mer kamp skulle den bestå av.

Det var Oskarshamn som skulle spräcka nollan först, när Fredrik Olofsson tråcklade in pucken mellan Niklas Rubin och stolpen med drygt sju minuter spelat av den andra perioden.
Hemmalaget fick en stor dos medvind av målet och etablerade under flera minuter ett fast grepp om spelet, där pucken för det mesta ägde rum i Frölundas försvarszon. Men, så ådrog sig hemmalaget en utvisning och brädan tippade över.

I spel fem mot fyra gick pucken som på ett snöre från Ryan Lasch bakom målet, via Michael Špaček och direkt upp till Jens Olsson, som ifrån blålinjen dundrade in ett stenhårt direktskott till 1-1.

– Det blev en fin träff, kommenterade målskytten Jens Olsson till C More.
– Vi hade något bra läge i powerplayet i första perioden också, men vi pratade om att justera smådetaljer i pausen och då gick det bra.

Kvitteringsmålet gav i sin tur Frölunda medvind och det var gästerna som förde spelet under större delen av mittenaktens resterande tid - och i slutminuten var nära en 2-1-ledning efter att ett avslut från Simon Edvinsson tagit i målramen.
Ett par minuter in i den tredje skulle ledningsmålet för Frölunda ändå komma. Joel Lundqvist serverade ett snudd på öppet mål för Ryan Lasch, som knappt fick träff på pucken och fick se den glida utanför. I efterspelet av sekvensen hamnade pucken till sist hos Max Friberg, som på ’backplats’ vid blålinjen knäppte in ett handledsskott som överlistade Joe Cannata och 2-1 var ett faktum.

I det här skedet kunde matchen ha avgjorts, för bara dryga halvminuten efter ledningspucken kom en utvisning på en Oskarshamnspelare och Jens Olsson var en ramträff ifrån att utöka ledningen med sitt andra för kvällen. Istället kunde Oskarshamn kvittera till 2-2 och avslutningen på matchen blev en lång, spännande och tuff kamp om poängen.
Joel Lundqvist var bland de klart hetaste på banan, när han dels serverade Ryan Lasch ytterligare ett strålande läge - där amerikanen inte lyckades förvalta friläget. Lundqvist var sedan, i den tredje periodens slutskede, ytterst nära att ge Frölunda ledningen när han rundade kassen och så när kunde få in pucken köksvägen - men benet från en Oskarshamnspelare stoppade pucken i sista stund.

Till sist skulle ändå Joel Lundqvist få sista ordet i den här matchen. Kampen gick till förlängning, där Johan Sundström trampade runt en IKO-spelare, blev neddragen och ordnade ett numerärt överläge. Joel Lundqvist fick en passning av Ryan Lasch och kunde, placerad på sitt kontor i slottet, spräcka säsongens nolla i sin målkolumn och avgöra matchen med sitt 3-2-mål. Assisten var Ryan Laschs tredje i matchen och Frölunda kunde åka hem ifrån Oskarshamn med två poäng i bagaget.

– Väldigt skönt att få trycka dit den. Jag har haft några lägen i inledningen av serien men inte riktigt kunnat ställa in siktet, så det känns otroligt skönt att få avgöra en match, sade matchvinnaren Joel Lundqvist efter slutsignalen och utvecklade: – En bra match med mycket kamp, bra fart och chanser åt båda håll. Det är jämnt, tätt och tufft nästan varje kväll i den här ligan nu och det är ofta special teams som avgör. Det är ganska talande i dag att vi saknade det ifjol (powerplay-kvaliteten) och då tappade vi många av den här typen av matcher. Skönt att ha det på plats i år, avslutade Joel.

Kommande matcher

Torsdag 30/9, kl 19:00, Frölunda HC – Örebro HK (Biljetter),
Lördag 2/10, kl 18:00, Frölunda HC – Timrå IK (Biljetter),
Tisdag 5/10, kl 18:05, CHL, IFK Helsingfors – Frölunda HC,
Torsdag 7/10, kl 19:00, Frölunda HC – Färjestad BK (Biljetter),
Lördag 9/10, kl 15:05, Djurgårdens IF – Frölunda HC.

IK Oskarshamn - Frölunda HC 2-3 OT (0-0, 1-1, 1-1, 0-1) Skott: 26-32 (8-10, 8-12, 10-8, 0-2)
PIM: 12-8 (2-2, 2-0, 6-6, 2-0)