Herrlaget till Visby
Publicerad: 2022-08-18
FHC HERR
Frölunda HC:s herrlag åker till Visby för att spela försäsongens match nummer tre och fyra. Svenska Spel Trophy väntar.

Med start torsdag väntar försäsongens nästa utmaning för Frölunda HC:s herrlag. Turnerning i Visby. För motståndet under helgen står hockeyallsvenska Djurgården samt värdlaget Visby Roma (division 1). Frölunda bussar och båtar till Gotland under torsdagen.

Laget kommer senast från Strömstad Hockey Classic med två träningsmatcher, där det blev seger mot Leksand och förlust mot Färjestad. Som alltid är special teams (powerplay och boxplay) en viktig del att jobba på under försäsongen. Men det finns mer.

– Den här helgen är det viktigt för oss att titta på hur vi spelar oss ur egen zon. Det har vi jobbat med i veckan på träningar. Även hur vi hanterar ruschen mot oss försvarsmässigt, säger lagets defensiva coach Kristofer Näslund.

Tom Nilsson in i laget

Frölunda inleder turneringen mot Visby och avslutar mot Djurgården (lördag).

– Vilka lag vi möter spelar inte så stor roll egentligen. Under den här tiden på året så fokuserar vi bara på oss själva, 100 procent. Jag tror att det är smartast, säger han.

Truppmässiga förändringar sedan förra helgen är att backen och nyförvärvet Tom Nilsson spelar. Andreas Borgman och Linus Nässén jobbar fortfarande på med rehab på grund av varsin axelskada.

Matcherna sänds på Sportexpressen TV:
18 aug, Visby Roma-Frölunda.
20 aug, Frölunda-Djurgården.

Jonas Andersson