Fribergs fint fällde fienden
Publicerad: 2022-10-08
Tre poäng in på kontot. Frölunda vände och vann hemma i Scandinavium när Luleå kom på besök. Fribergs drömmål blev matchavgörande.

Hockeylördag i Scandinavium och solsken utomhus. Det blev en jämn start på matchen när Luleå gästade Göteborg. Med ett bra tryck på läktaren svängde spelet fram och tillbaka med farliga chanser åt båda håll, Frölunda med något fler. Lars Johansson i Frölundamålet fick svettas ordentligt när han bland annat räddade ett friläge. Luleå tog ledningen efter 13 minuter och målet förblev obesvarat under dom första 20 minuterna. Frölunda lämnade isen i underläge.

Den andra perioden inleddes i ett ganska långsamt tempo. Inget av lagen tog på riktigt kommandot – men det skulle vända. Tack vare Anthony Grecos heta klubba, med assist från Patrik Carlsson och Filip Johansson, var matchen utjämnad. Kvitteringsmålet gav Frölunda ny energi – och kanske framför allt Max Friberg. Strax innan pausvila fångade han upp en felslagen Luleåpassning och satte fart längs med vänsterkanten. Han rundade några gulklädda spelare, sen rundade han Joel Lassinantti i målet – och slutligen la han in pucken i mål. Ett drömmål var gjort. Frölundapubliken fick taket att lyfta i Scandinavium och Frölunda hade vänt underläge till ledning.

Frölunda fortsatte att ösa på i den tredje perioden. Och bland publiken i arenan märktes det att lagen spelat många tuffa matcher mot varandra dom senaste åren. Temperaturen steg såväl på isen som bland buropen på läktaren riktade mot bortalaget.

Det blev inget mer än så, målklockan stannade på 2-1. Det visade sig till slut att Fribergs fint fällde fienden. Luleå besegrades i Scandinavium.