Tisdag Tis 15 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Söndag Sön 20 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr

Bruten förlustsvit

15 januari 2022 17:52
SHL

Frölunda HC bröt den tunga sviten på nio raka förluster mot Rögle BK efter en riktigt fin insats och 4-1 på tavlan.


Starten av matchen när Frölunda HC tog emot Rögle BK för tredje gången inom loppet av knappt två veckor påminde mycket om den när lagen möttes i Frölundaborg tidigare i veckan. Det var ett hemmalag som satte högsta fart mot Röglemålet och omedelbart etablerade tryck och jagade tidigt ledningsmål. Precis som i Frölundaborg skulle dock Rögle ta en tidig ledning efter att ha överlistat Matt Tomkins med gästernas första avslut mot mål, den här gången när man erövrade pucken på Frölundas blåinje och där Adam Tambellini satte upp Dennis Everberg för ett direktskott i slottet.

Chanser skulle definitivt skapas mot Christoffer Rifalk i gästernas mål, Rifalk som varit snudd på omutlig under de där nio raka segrarna Rögle haft inbördes. Ryan Lasch var så när att utjämna sent i inledningsperioden med ett direktskott ifrån vänster, men Rifalk stod för en vass räddning med stöten och såg till att gästerna höll ledningen till första paus.

Snabb vändning

Fem minuter in i den andra perioden skulle Frölunda lyckas få hål på Rifalk och det genom Andreas Borgman, som med ett distinkt handledsskott kunde kvittera till 1-1 och göra sitt första mål i Frölundatröjan. Bara 26 sekunder senare fick han och vi andra bevittna Theodor Niederbach skarva in en puck ifrån slottet och se till att Frölunda kunde vända på steken och ta en 2-1-ledning.
Till målet assisterade Joel Lundqvist, som därmed dels blev SHLs 10:e poängbästa spelare genom historien (Joels 553:e poäng i ligan) men också tangerade Niklas Anderssons klubbrekord med 388 assists i Frölundatröjan.

I en spelmässigt stark andraperiod skulle Frölunda också utöka ledningen i spel fem mot fyra när Elmer Söderblom fick tid att sikta in sig och pricksköt in pucken till 3-1 bakom Rifalk – ett resultat som stod sig perioden ut.

– Vi är med bra. Jag tycker vi är mycket mer kompletta som lag, håller oss tight på banan och dem inte så mycket, kommenterade ena målskytten Andreas Borgman efter den andra perioden och fick medhåll av huvudtränare Roger Rönnberg:
– Det är mycket som är bra, att vi håller den gameplan vi satte inför match, att vi skapar mycket och inte hamnar för mycket i sarghörn utan tar puck snabbt mot mål. Försvarsspelet är i stora delar bra. Nöjd med mycket, konstaterade Roger.

Nöjd med mycket skulle nog Roger vara även efter den tredje perioden, för det var en period där Frölunda inte släppte på någonting utan snarare växte och nästan helt desarmerade Rögles försök att ta sig in i matchen igen. Gästerna fick ett nästan fyra minuter långt numerärt överläge, med en halvminut i fem mot tre, men ett resolut och uppoffrande försvarsspel gjorde att man kunde reda ut det hela och hålla ledningen intakt.

I ett sista försök plockade Rögle ut keepern, men Max Friberg blockerade ett skott och skulle i efterdyningarna istället raka in pucken i tom bur och fastställa slutresultatet 4-1, ett resultat som innebar tre poäng och en bruten förlustsvit mot Rögle.

– En fulländad insats, väldigt skönt att få vinna, kommenterade Max Friberg efter slutsignalen och utvecklade:
– Vi har sett ut ungefär så här i flera matcher mot Rögle men fått studsarna emot och det blivit omvänt med 1-4 bakåt istället. Bra tålamod i vårt spel i dag där ingen föll ur ramarna, vi fick ned puckarna bakom dem och jobbade mer där, sade Max.

Kommande matcher

Tisdag 2022.01.18, kl 19:00 | Skellefteå AIK borta,
Torsdag 2022.01.20, kl 19:00 | Linköping HC borta,
Lördag 2022.01.22, kl 15:15 | IK Oskarshamn borta.

Matchstatistik

Frölunda HC – Rögle BK 4-1 (0-1, 3-0, 1-0)
Skott:
36-15 (10-5, 13-7, 13-3)
PIM: 12-12 (4-4, 2-4, 6-4)
Åskådare: 3846

Period 1
0-1 (04:31) | Dennis Everberg (Adam Tambellini, Leon Bristedt)

Period 2
1-1 (25:09) | Andreas Borgman (Mats Rosseli Olsen, Max Friberg)
2-1 (25:35) | Theodor Niederbach (Jens Olsson, Joel Lundqvist)
3-1 (36:58) | Elmer Söderblom (Ryan Lasch, Michael Špaček) PP1

Period 3
4-1 (58:00) | Max Friberg (Nicklas Lasu)

Så här ställde Frölunda upp:
Matt Tomkins
(Niklas Rubin)

Simon Edvinsson - Christian Folin
Andreas Borgman - Stefan Elliott
Jens Olsson - Filip Johansson
Anders Grönlund

Theodor Niederbach - Joel Lundqvist - Jan Muršak
Elmer Söderblom - Johan Sundström – Linus Nässén
Mats Rosseli Olsen - Michael Špaček – Max Friberg
Patrik Carlsson - Nicklas Lasu- Ryan Lasch
Karl Henriksson