OT-förlust i Malmö
Publicerad: 2022-09-24
FHC Herr
Frölunda HC föll efter förlängning i Malmö.

Frölunda HC begav sig till Malmö för säsongens första bortamatch i SHL och fick en rätt så kämpig öppning på matchen. Hemmalaget IF Malmö Redhawks kunde några minuter in i matchen koppla ett starkt grepp om matchbilden, tvingade återkommande fast Frölunda i försvarszonen – 1-0 och ledning för Malmö kom knappt sju minuter in som ett brev på posten.
Hemmalaget fick avsluta den första perioden med numerärt överläge, ett uppspelsförsök bröts av Nicklas Lasu, som blev helt fri och kunde stänka in 1-1-pucken bakom Daniel Marmenlind i Malmömålet när bara 14 sekunder återstod av den första perioden.

– Skönt att få sätta dit pucken så tidigt på säsongen och bygga självförtroende från det, jag gör gärna mål, kommenterade Lasu i C More.

Emil Sylvegård skulle hålla sig framme ånyo för sitt Malmö. Drygt 1,5 minut in i den andra perioden blev han serverad ett öppet mål vid vänstra stolpen och rakade in 2-1-pucken med sitt andra mål för eftermiddagen.
Skåningarnas ledning skulle dock inte stå sig längre än två dryga minuter. Frölunda etablerade ett hårt tryck i anfallszon och när pucken hamnade hos Tom Nilsson kunde backen skicka in pucken till 2-2.

En mållös tredjeperiod tvingade matchen till förlängning, där Malmö drog det längsta strået och plockade extrapoängen efter ett avgörande mål av Joakim Ryan.

Kommande herrmatcher

SHL | 2022.09.27, 19:00 | Frölunda HC - Växjö Lakers (Biljetter),
SHL | 2022.09.29, 19:00 | IK Oskarshamn - Frölunda HC,
SHL | 2022.10.01, 18:00 | Frölunda HC - Leksands IF (Biljetter).

IF Malmö Redhawks - Frölunda HC 3-2 OT (1-1, 1-1, 0-0, 1-0) Skott: 31-34 (11-11, 7-7, 12-15, 1-1)
PIM: 4-2 (0-2, 0-0, 4-0, 0-0)
Åskådare: 5 697

1-0 (06:58) | Emil Sylvegård (Fredrik Händemark, Kristian Vesalainen)
1-1 (19:46) | Nicklas Lasu (utan assist) SH1

2-1 (21:33) | Emil Sylvegård (Fredrik Händemark)
2-2 (23:46) | Tom Nilsson (Radan Lenc, Joel Lundqvist)